Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Tednik

Najbolj brane

V VS-ju pozivi k umiritvi razmer Iranska letališča znova odprta. Cameron: Napad je bil za Iran dvojni poraz.

15.4.2024 7:45

V Iranu so znova odprli letališča, ki so bila začasno zaprta po sobotnem napadu na Izrael. Iz mednarodne skupnosti ob tem še naprej prihajajo svarila pred širitvijo spopadov na celotno območje.

Vojna v Ukrajini V ruskem obstreljevanju Donecka in Harkova ubitih najmanj šest ljudi

15.4.2024 16:24

V mestu Siversk na severu regije Doneck na vzhodu Ukrajine so bili v ruskem obstreljevanju ubiti najmanj štirje ljudje, je sporočil ukrajinski guverner regije Vadim Filaškin. Še dva človeka sta umrla v obstreljevanju regije Harkov.

Evropa Pirc Musar v Prištini: Slovenija močno podpira evropske integracije Kosova

15.4.2024 16:56

Slovenija močno podpira evropske integracije Kosova, saj so ključne za stabilnost celotnega območja, je v Prištini zagotovila predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar ob srečanju s kosovsko kolegico Vjoso Osmani.

Pravica do splava Nemška strokovna komisija: Splav do 12. tedna nosečnosti ne bi smel več biti kaznivo dejanje

15.4.2024 10:50

V Nemčiji splav do 12. tedna nosečnosti ne bi smel več biti kaznivo dejanje, je v poročilu presodila strokovna komisija, ki jo je imenovala nemška vlada. Večina primerov splavov v Nemčiji je namreč še vedno nezakonitih.

Afrika Zakaj se želita Bocvana in Namibija znebiti slonov?

14.4.2024 17:10

Za obiskovalce Afrike je pogled na slone nekaj neprecenljivega. Za domačine, ki živijo z njimi, so izkušnje včasih manj prijetne. Število slonov v Afriki je v preteklosti močno upadalo, a jim je s pobudami v zadnjih 40 letih uspelo trend obrniti.

Pred volitvami na Hrvaškem Po vsebinsko prazni kampanji se zmaga ponovno napoveduje HDZ-ju. Sestavljanje koalicije bo težavno.

15.4.2024 6:19

Predvolilne ankete na srednih parlamentarnih volitvah na Hrvaškem napovedujejo zmago HDZ-ja, a strokovnjaki opozarjajo, da sestavljanje koalicije ne bo lahko. Vendar bi bil lahko opozicijski SDP v primeru dobrega izida še pred težjo nalogo.

Bližnji vzhod V zadnjih 24 urah v Gazi ubitih najmanj 68 ljudi. V Libanonu ranjeni izraelski vojaki.

15.4.2024 8:38

Izraelska vojska je zatrdila, da je iranski napad ne bo odvrnil od njenega cilja, to je onemogočiti palestinsko gibanje Hamas. Izvedla je nove napade na Gazo, v begunskem taborišču Neseirat je uničila mošejo.

Afrika Na donatorski konferenci o Sudanu opozorila o humanitarni krizi in beguncih

15.4.2024 18:38

V Parizu poteka donatorska konferenca za Sudan, na kateri sta Francija in Nemčija pozvali mednarodno skupnost k nujni pomoči za državo, ki jo že leto dni pretresajo nasilje in pesti ena najhujših humanitarnih kriz na svetu.

Tajanje snega Reke na severu Kazahstana in ob Uralu še naprej naraščajo, dosegle bi lahko rekordne ravni

15.4.2024 13:20

Severni del Kazahstana in ruska območja ob Uralu se še vedno borijo z obsežnimi poplavami, saj zaradi tajanja snega naraščajo pritoki veletoka Ob. V ruski regiji Tjumen bi voda lahko dosegla najvišjo raven v zgodovini, poplave grozijo tudi regiji Kurgan.

Intervju Primož Šterbenc: Iranskemu vodstvu nikakor ne ustreza eskalacija razmer ali celo vojna

14.4.2024 10:19

"Iran je še edina država na Bližnjem vzhodu, ki je dovolj močna, da predstavlja oviro popolni izraelski hegemoniji na Bližnjem vzhodu. Torej ni naključje, da Izrael v zadnjih 20 letih nenehno napihuje, kako ga želi Iran uničiti," pravi Primož Šterbenc.

Bližnji vzhod Iran napad izvedel v okviru "pravice do samoobrambe", izraelski vojni kabinet glede odziva razdeljen

14.4.2024 5:19

Iran je v soboto sprožil prvi neposredni napad na ozemlje Izraela. Poveljnik iranske revolucionarne garde je sporočil, da se bodo odzvali na morebitni izraelski napad, izraelski vojni kabinet pa je po večurnem zasedanju razdeljen glede odziva.

Predvolilna Hrvaška Objavljeni posnetki, na katerih Plenković žaljivo govori o morebitnih koalicijskih partnerjih

15.4.2024 12:02

Hrvaško politično prizorišče je zadnji dan predvolilne kampanje pretresla nova afera. Tednik Nacional je objavil dele govora premierja Andreja Plenkovića, v katerem z žaljivimi izrazi napada potencialne koalicijske partnerje HDZ-ja.

Azija z Oceanijo V Sydneyju v cerkvi ranjenih več ljudi, tudi škof. Prijet 15-letnik, nagib ni znan.

15.4.2024 14:46

Avstralski mediji poročajo, da je napadalec v cerkvi v predmestju Sydneyja, Wakeleyju, med bogoslužjem, ki so ga prenašali v živo, zabodel in ranil več ljudi, tudi škofa. Policija je aretirala 15-letnika, nagib za napad pa ni znan.

Vojna v Ukrajini Zelenski se zahvaljuje Nemčiji za nov sistem Patriot "v ključnem času" za Ukrajino

13.4.2024 13:40

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je zahvalil nemškemu kanclerju Olafu Scholzu za novo pošiljko sistema Patriot za krepitev letalske obrambe pred rusko ofenzivo v "kritičnem času za Ukrajino".

Eskalacija Iran nad Izrael z brezpilotnimi letalniki in raketami. V Izraelu so se oglasile sirene.

13.4.2024 22:07

Iranska revolucionarna garda je potrdila, da je na tarče v Izraelu izstrelila na desetine brezpilotnih letal in raket. Izrael navaja, da že več kot 200, veliko večino so prestregli. Nekaj raket je doseglo izraelsko ozemlje, poročajo o ranjenem dekletu.

Bližnji vzhod Zalivske države kot taktične posrednice v kočljivem trikotniku Izrael-Iran-ZDA

14.4.2024 19:18

Zalivske države skušajo ustaviti regionalno vojno večjega obsega po povračilnih napadih Irana na Izrael. Bojijo se namreč, da bi jih nova eskalacija lahko postavila v prve bojne linije spopadov in uničila načrte preoblikovanja regije.

Evropa Beograd in Banjaluka ogorčena zaradi napovedi nove resolucije o obsodbi genocida v Srebrenici

13.4.2024 18:49

V Srbiji in bosanskohercegovski entiteti Republiki Srbski so ogorčeni nad napovedjo, da bosta Nemčija in Ruanda v Združenih narodih ponovno predlagali resolucijo o obsodbi genocida v Srebrenici.

Evropa V 45 letih bo Avstrija skoraj brez ledu, ledenikov ne bo več

14.4.2024 17:18

Pri Avstrijski planinski zvezi v Salzburgu in Inštitutu za geografijo in prostorske raziskave univerze v Gradcu opozarjajo, da bodo ledeniki v Avstriji v prihodnjih štirih desetletjih izginili.

Evropa V Avstriji so podražitve in poglabljanje revščine ena osrednjih predvolilnih tem

14.4.2024 8:10

V Avstriji so imeli marca dvakrat višjo stopnjo inflacije, kot je evropsko povprečje, zaradi podražitev se poglablja tudi revščina. Stopnja inflacije je znašala 4,2 odstotka. Podražitve so v središču predvolilnega boja pred jesenskimi zveznimi volitvami.

Uralsko gorovje Vodna gladina reke Ural presegla 10 metrov, najhuje še pričakujejo

10.4.2024 10:30

Reki Ural in Tobol sta poplavili območja na Uralu, zahodni Sibiriji in na območjih Kazahstana. Oblasti v Kazahstanu so evakuirale skoraj 100.000 ljudi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov