Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Najbolj brane

Vzporedne volitve: konservativci z absolutno večino v parlamentu

Volišča v Združenem kraljestvu so zaprla vrata, zdaj preštevajo glasove. Po vzporednih volitvah so večino v parlamentu dobili konservativci dozdajšnjega premierja Borisa Johnsona.

134

Italijanski neofašisti CasaPound zmagali nad Facebookom

Facebook bo moral znova aktivirati stran italijanske neofašistične stranke CasaPound in plačati odškodnino, potem ko je spletni velikan izgubil pravni spor na sodišču v Rimu.

48

Rusija bo izgnala nemška diplomata

Rusija je sporočila, da bo izgnala dva nemška diplomata, ki imata na voljo en teden, da zapustita državo. Za izgon so se odločili, potem ko je Nemčija prejšnji teden zaradi avgustovskega umora Gruzijca v Berlinu izgnala dva ruska diplomata.

182

Francija bo pomagala Grčiji in sprejela 400 prosilcev za azil

Francija je napovedala, da bo Grčiji pri spopadanju s prebežniško krizo pomagala s sprejetjem 400 prosilcev za azil.

13

Salvini v novi preiskavi zaradi uporabe državnih letal in helikopterjev

Proti vodji italijanske desničarske stranke Liga Matteu Salviniju so uvedli preiskavo, saj naj bi kot notranji minister neupravičeno uporabljal državne helikopterje in letala.

13

Islamska država odgovorna za napad na oporišče v Nigru

Odgovornost za napad na oporišče vojske na zahodu Nigra, kjer je bilo ubitih najmanj 71 vojakov, je prevzela skrajna skupina Islamska država.

7

Morales prispel v Argentino in zaprosil za azil

Nekdanji bolivijski predsednik Evo Morales je iz Mehike prispel v Argentino, kjer je zaprosil za azil.

19

V požaru na ruski letalonosilki ranjenih najmanj šest ljudi

Na edini ruski letalonosilki Admiral Kuznecov je izbruhnil požar. Poškodovanih je bilo najmanj šest ljudi, med njimi en huje, dva človeka naj bi še pogrešali.

107

Pred Sanchezom še dolga pot do sestave vlade

Vodja španskih socialistov Pedro Sanchez je v sredo sprejel mandat za sestavo vlade, čeprav kljub dogovoru z levičarskim Podemosom v parlamentu nima zagotovljene večine.

2

33 mrtvih in 36 ranjenih v podtaknjenem požaru v studiu animiranih serij

Najmanj 33 je umrlo v požaru v enem največjih japonskih animacijskih studiev Kyoto Animation, ki ga je podtaknil 41-letni moški. Ranjenega požigalca je policija ujela in odpeljala v bolnišnico. Ranjenih je še 36 ljudi.

12

Otok Bougainville prepričljivo za neodvisnost

Prebivalci otoka Bougainville so na referendumu prepričljivo podprli neodvisnost od Papue Nove Gvineje.

15

Odziv Rohingov na Aung San Su Či: Pravico bomo dosegli z dokazi

Rohingi so se odzvali na trditve mjanmarske voditeljice Aung San Su Či, ki je na Meddržavnem sodišču (ICJ) v Haagu zavrnila obtožbe za genocid, in dejali, da "tat nikoli ne prizna, da je tat".

18

Demokrati uradno predstavili obtožnici. Trump: "To je norost!"

Pravosodni odbor predstavniškega doma ameriškega kongresa je objavil prvi uradni obtožbi predsednika ZDA Donalda Trumpa zaradi zlorabe oblasti in oviranja dela kongresa. Trumpov odziv: "To je norost."

107

Pilotu dosmrtna prepoved letenja po fotografiji potnice v kabini

Kitajski pilot je dobil dosmrtno prepoved letenja, potem ko je po medmrežju zaokrožila fotografija potnice v pilotski kabini.

26

Zavajanje ameriških oblasti o 18-letni vojni v Afganistanu

Washington Post je po tri leta trajajoči tožbi objavil zaupne dokumente, ki dokazujejo, da so ameriški politični in vojaški voditelji v administracijah Georgea Busha mlajšega, Baracka Obame in Donalda Trumpa zavajali javnosti glede vojne v Afganistanu.

147

Vse več Američanov umira v srednjih letih, življenjska doba se že tri leta krajša

Po desetletjih višanja se pričakovana življenjska doba v ZDA, v nasprotju z drugimi razvitimi državami, že tretje leto zapored znižuje. K temu je največ pripomogla rast števila smrti Američanov v srednjih letih, glavni vzrok za to pa so mamila in alkohol.

203

Izrael pred tretjimi volitvami v manj kot letu dni

Potem ko se je ob polnoči iztekel rok za oblikovanje večinske vladne koalicije, kar ni uspelo ne premierju Benjaminu Netanjahuju ne njegovemu glavnemu tekmecu Beniju Gancu, bodo v Izraelu marca potekale že tretje volitve v manj kot letu dni.

1

ZDA bodo v Južnokitajskem morju Pekingu pokazale svojo moč

Po nedavnem bližnjem srečanju kitajske in ameriške vojaške ladje na Južnokitajskem morju je Pentagon na tem območju napovedal obsežne vojaške vaje, s katerimi želi opozoriti Peking, da so Američani ...

160

Protestna pesem čilskih feministk se širi po svetu

Čilska protestna pesem proti kulturi posiljevanja, patriarhatu in prelaganju krivde na žrtve je postala neke vrste himna feministk po svetu.

76

Trump s podpredsedniškim kandidatom potolažil republikance

Donald Trump je z eno najbolj nenavadnih najav podpredsedniškega kandidata v sodobni zgodovini ZDA po eni strani pomiril konservativne republikance, hkrati pa bil deležen kritik zaradi svoje ...

38
Prijavite se na e-novice