Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Najbolj brane

Kateri mislec bo prepričljivejši - Peterson ali Žižek?

Kaj lahko človeku zagotovi srečo - marksizem ali kapitalizem? O tem bosta ob pol dveh ponoči v Torontu razpravljala kontroverzni kanadski psiholog Jordan Peterson in nič manj razvpiti slovenski filozof Slavoj Žižek.

186

Črn dan za alpinizem: Skalno gorovje vzelo tri vrhunske alpiniste

V kanadskem Skalnem gorovju od torka zvečer, ko se je sprožil silovit plaz, pogrešajo tri svetovno znane mlade alpiniste, Avstrijca Davida Lamo in Hansjörga Auerja ter Američana Jessa Roskelleyja.

19

V Beogradu na shodu v podporo Vučiću 150.000 ljudi

V Beogradu vlada obsedno stanje zaradi množičnega shoda privržencev predsednika Aleksandra Vučića. Shod je odgovor na proteste Vučićevih nasprotnikov, ki potekajo že več mesecev.

54

Papež Frančišek: Cerkev se nenehno čuti napadeno od zunaj in znotraj

Veliki petek je edini dan v letu, ko v katoliških cerkvah ni maš, namesto njih so zvečer potekala bogoslužja, v katerih so se verniki z molitvami križevega pota spominjali Jezusove smrti na križu. Veliki petek je tudi dan strogega posta.

73

Vlada v Maliju odstopila zaradi krvavega pokola

Malijski premier Soumeylou Boubeye Maiga in celotna njegova vlada sta odstopila štiri tedne po tem, ko je to afriško državo pretresel pokol 160 pripadnikov pastirske skupnosti Fulani v vasi Ogossagou.

1

Demokrati ne priznajo 'poraza'. Trump: Igre je konec.

Demokrati se ne strinjajo z objavo le delnega poročila posebnega tožilca Roberta Muellerja in ga želijo zaslišati v kongresu, Rusija je medtem zadovoljna, da jo poročilo izključuje iz domnevnega vmešavanja v ameriške volitve.

90

Venezuela ob pomoči Rusije prodaja nafto mimo ZDA

Agencija Reuters razkriva, da naj bi predsednik Venezuele Nicolas Maduro sklenil dogovor o prodaji venezuelske nafte prek ruskega energetskega velikana Rosnefta in se s tem izognil sankcijam ZDA.

175

Požar v Notre-Dame bi lahko povzročil kratki stik

Preiskovalci menijo, da bi uničujoči požar v pariški katedrali Notre-Dame lahko povzročil kratki stik.

76

V terorističnem incidentu na Severnem Irskem ubita novinarka

Na Severnem Irskem v Londonderryju je bila ponoči s strelnim orožjem ubita 29 let stara novinarka Lyra McKee, policija primer obravnava kot teroristični incident.

123

Papež na veliki četrtek umil noge 12 zapornikom

Papež Frančišek je na veliki četrtek v zaporu v kraju Velletri 50 kilometrov južno od Rima opravil obred umivanja nog 12 zapornikom in tako obudil spomin na Jezusov izraz ponižnosti do apostolov.

12

Libijska vlada s Francijo prekinja sodelovanje

Mednarodno priznana vlada v Libiji je nekdanjo kolonialno silo Francijo obtožila podpiranja uporniškega generala Haftarja in s Parizom ustavila sodelovanje.

28

Notre-Dame: Rektor predlaga postavitev začasne lesene katedrale

Francoski predsednik Emmanuel Macron je sprejel gasilce, ki so se bojevali s požarom v pariški katedrali Notre-Dame. Njen rektor je predlagal, da bi do konca obnove notredamske katedrale pred njo postavili začasno leseno katedralo.

41

Moški vstopil v newyorško katedralo z bencinom in vžigalniki

Policija v New Yorku je v sredo aretirala moškega, ki je v katedralo svetega Patrika na Manhattnu vstopil z dvema posodama z bencinom, vžigalniki in tekočino za vžigalnike.

28

"Julian Assange kot Robin Hood - mit, ki pa ni dosegel prav veliko"

"Kar koli si o primeru Juliana Assangea mislimo politično, pri njegovi aretaciji ni bilo kršitve mednarodnega prava, pa tudi azila, pravno gledano, nikoli ni bilo. Šlo je za tehnično zlorabo imunitete," ocenjuje profesor mednarodnega prava Jure Vidmar.

271

V Haagu umrl Slobodan Milošević

V celici pripora haaškega sodišča je umrl nekdanji jugoslovanski predsednik Slobodan Milošević. Vzrok smrti bo pokazala obdukcija.

Francoski predsednik: Notre-Dame bomo obnovili v petih letih

Požar v pariški katedrali Notre-Dame, ki ga oblasti obravnavajo kot nesrečo, in ne požig, je prizanesel večini umetnin in relikvijam, nepoškodovane so tudi rosete in orgle iz srednjega veka. Francoski predsednik je v večernem nagovoru poudaril enotnost.

408

Notre-Dame: Umetnine in relikvije na varnem, po Franciji zadoneli zvonovi

Francija bo najboljšo rešitev za nov stolpič na pariški katedrali Notre-Dame, ki jo je v ponedeljek opustošil požar, iskala z mednarodnim natečajem. V sredo zvečer so sicer po vsej državi v znak solidarnosti s pariško katedralo zadoneli zvonovi.

56

Katedrala Notre-Dame opustošena v požaru. Macron: Skupaj jo bomo znova zgradili.

Najbolj znano pariško katedralo Notre-Dame (v prevodu Naša Gospa) je zajel ogenj. Vzrok požara še ni znan, neuradno pa bi bil lahko povezan z obnovitvenimi deli na ostrešju. Gasilcem je po več urah gašenja uspelo rešiti konstrukcijo katedrale.

275

Protest v Beogradu proti državnemu vrhu brez izgredov

V središču Beograda je potekal nov protest proti srbskemu predsedniku Aleksandru Vučiću. Protest pod geslom Vsi kot eden – 1 od 5 milijonov je potekal brez izgredov.

31

V nesreči avtobusa na Madeiri umrlo 29 ljudi, ranjenih je 27

V nesreči avtobusa s turisti v bližini kraja Canico na portugalskem otoku Madeira je umrlo 29 nemških turistov, še 27 ljudi je ranjenih.

21