Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Najbolj brane

Poljski premier preklical obisk Izraela po izjavi o vlogi Poljakov v holokavstu

Poljski premier Mateusz Morawiecki je preklical pot v Izrael po izjavi izraelskega kolega Benjamina Netanjahuja o sokrivdi Poljakov med holokavstom.

21

Savdska Arabija in Francija podpisali preliminarni dogovor o gradnji bojnih ladij

Savdska Arabija je s francoskim podjetjem Naval Group podpisala preliminarni dogovor o gradnji bojnih ladij v okviru savdskih prizadevanj za razvoj domače vojaške proizvodnje.

22

Trump evropske države poziva, naj sprejmejo 800 zajetih borcev IS-ja

Ameriški predsednik Donald Trump je evropske države pozval, naj sprejmejo več kot 800 borcev t. i. Islamske države, zajetih v Siriji, in jih postavijo pred sodišče. V nasprotnem primeru bi jih izpustili po umiku ZDA iz te države.

169

Elliott Abrams: Diplomat krvavih rok na čelu ameriške akcije v Venezueli

Elliott Abrams, neokonservativni veteranski diplomat z angažmaji na področju človekovih pravic ali vojni zločinec, katerega prstne odtise najdemo v aferah in pobojih od Irana do Salvadorja?

164

Francija: Proteste 14. soboto zapored zasenčil verbalni napad na filozofa judovskega rodu

Sobotne protestne shode v Franciji, na katerih se je zbralo več kot 40.000 ljudi, je zaznamoval verbalni antisemitski napad na francoskega filozofa in pisatelja Alaina Finkielkrauta. Incident je obsodil francoski predsednik, policija je začela preiskavo.

33

Sofija: Skrajni desničarji so se poklonili pronacističnemu bolgarskemu generalu

V Sofiji se je v soboto zvečer zbralo več kot 2.000 skrajnih desničarjev iz Bolgarije in drugih evropskih držav, ki so se kljub ostremu protestu političnih strank in judovskih skupin s pohodom z baklami poklonili nacističnemu generalu Hristu Lukovu.

52

Trump na meji z Mehiko razglasil izredne razmere. Ni še jasno, kaj to pomeni.

Ameriški predsednik Donald Trump je razglasil izredne razmere na meji med ZDA in Mehiko, češ da so tamkajšnje razmere katastrofalne. Napovedal je tudi podpis dogovora o proračunu.

169

Heather Nauert ne bo veleposlanica ZDA pri ZN-u

Heather Nauert, ki jo je ameriški predsednik Donald Trump želel za naslednjo veleposlanico ZDA v Združenih narodih, je umaknila svojo kandidaturo za položaj. "To je v najboljšem interesu moje družine."

4

Poročilo: Britanska prodaja orožja Savdijcem je nezakonita

Zelo verjetno je, da je britansko orožje v Jemnu zahtevalo veliko število civilnih žrtev, je ugotovil mednarodni odbor britanske lordske zbornice.

29

PREDČASNE VOLITVE V IZRAELU

Volivci v Izraelu na predčasnih volitvah izbirajo 120 poslancev kneseta. Ti bodo nato izvolili premierja in vlado.

Venezuelski veleposlanik: Slovensko priznanje Guaidója napaka

Venezuelski veleposlanik na Dunaju, pristojen za Slovenijo, Jesse Alonso Chacón Escamillo je slovensko "prepoznanje" Juana Guaidója za začasnega predsednika Venezuele označil za "napako". Omenil je možnost protiukrepov.

212

Poziv novinarjev, naj odstopi, Pivčeva zavrača.

Nizozemske železnice bodo plačale za vlogo v holokavstu

Nizozemsko državno železniško podjetje NS vzpostavlja komisijo, ki se bo s preživelimi in prizadetimi družinami dogovorila o poravnavi za transport v nacistična koncentracijska taborišča.

69

Več sto tisoč protestnikov v Barceloni: "Boj za neodvisnost ni zločin!"

Na ulicah Barcelone se je v soboto zvečer na protestnem shodu - poimenovanem Samoodločba ni zločin - zaradi sojenja nekdanjim katalonskim voditeljem zbralo okoli 200.000 udeležencev, organizatorji navajajo številko okoli pol milijona.

62

Grabar-Kitarovićeva priznala napako: "Za dom spremni" ni star hrvaški pozdrav

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je priznala, da je naredila napako, ko je izjavila, da je "Za dom spremni" star hrvaški pozdrav.

107

Trump si po razglasitvi izrednih razmer obeta osem milijard dolarjev za zid

Ameriški predsednik Donald Trump je potrdil, da bo izredna pooblastila uporabil za gradnjo zidu na meji z Mehiko. Kot je dejal, mu razglasitev izrednih razmer omogoča dostop do skoraj osmih milijard dolarjev.

131

ZDA stiskajo obroč okoli Madurovih sodelavcev

Ameriško finančno ministrstvo je uvedlo sankcije proti venezuelskemu ministru za nafto, poveljniku policije Rafaelu Bastardu in še trem obveščevalcem.

89

Albanski protestniki skušali vdreti v poslopje premierja Rame

Podporniki albanske opozicije so na protestih v Tirani prebili policijski kordon in poskušali vdreti v poslopje premierja Edija Rame.

21

"Načelni pragmatizem" EU-ja v senci milijardnih orožarskih poslov s Savdsko Arabijo

Po umoru savdskega novinarja Džamala Hašokdžija v savdskem konzulatu v Carigradu so mednarodna javnost in države izrazile ogorčenje, med njimi tudi zahodne države, kar pa načeloma ne bo ogrozilo ...

94

Nemško orožarsko podjetje bi tožilo Nemčijo zaradi ustavitve prodaje orožja Savdijcem

Berlinu preti tožba Rheinmetalla, enega največjih orožarskih podjetij v Nemčiji, zaradi odločitve nemške vlade, da po umoru savdskega novinarja Džamala Hašokdžija ustavi vso prodajo orožja Riadu.

20