Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Najbolj brane

Ackermann zmagal v "najtežjem šprintu v življenju", Mezgec četrti

Zmagovalec prve etape kolesarske Dirke po Sloveniji od Ljubljane do Rogaške Slatine je Pascal Ackermann, ki je v ciljnem šprintu upravičil vlogo favorita. Petdnevno in 808,5 kilometra dolgo dirko je opoldne v Ljubljani začelo 129 kolesarjev.

106

Elsner po Prašnikarju drugi slovenski trener v ligah elitne peterice

Luka Elsner je novi trener francoskega prvoligaša Amiensa, je klub potrdil na svoji spletni strani. V pretekli sezoni je moštvo s severa Francije zasedlo 15. mesto v 20-članski Ligue 1.

12

Pilote Adrie Airways motijo zamude pri izplačilu plač

Na sedežu Adrie Airways so se popoldne sestali predstavniki Sindikata pilotov in vodstva družbe. Letalski prevoznik se sicer zadnje čase sooča z vse pogostejšimi težavami.

9

Spremembe financiranja zasebnih šol za zdaj podpirajo le v vladnih strankah

V DZ-ju poteka splošna razprava o noveli zakona o financiranju izobraževanja, s katero želi vlada uresničiti ustavno odločbo o financiranju zasebnih šol. Predstavitev stališč poslanskih skupin je pokazala, da novelo za zdaj podpirajo le vladne stranke.

484

Nadzorniki SDH-ja soglašali s prodajo Abanke skladu Apollo

Nadzorni svet SDH-ja je podal soglasje k prodaji Abanke najugodnejšemu ponudniku, to je Novi KBM oz. njenemu lastniku, skladu Apollo.

90

Sklenjena odprava deblaka od Aten do Krete

"Pristali smo na plaži blizu območja, kjer grški arheologi že dolgo iščejo pristanišče Amnisos, ki naj bi pripadalo najpomembnejši minojski palači Knosos," je pred dnevi zapisala mednarodna ekipa odprave z deblakom od Aten do Krete.

1

Svet brez železnega prestola – začetek snemanja predzgodbe

Zime še ni konec. Vsaj v fantazijskem svetu Igre prestolov ne. Začelo se je namreč snemanje serije, ki bo prikazovala zgodbo, postavljeno na tisoče let pred dogodke iz pred kratkim zaključene nadaljevanke, ki je obnorela svet.

5

Financiranje znanosti po slovensko

Denarja, namenjenega znanstvenoraziskovalni dejavnosti, je v bruto domačem proizvodu države iz leta v leto manj. Čeprav je vlada z rebalansom letošnjega proračuna našla še nekaj dodatnih milijonov, je Slovenija še daleč do zastavljenega cilja.

5

Učitelji: nadpovprečno stari, usposobljeni in nenaklonjeni sodobni tehnologiji pri pouku

Slovenski učitelji se ocenjujejo kot dobro pripravljeni za poučevanje, si pa želijo več podpore pri sodobnih izzivih v izobraževanju. Izziv za prihodnost pa bo tudi uporaba informacijske komunikacijske tehnologije v izobraževanju, kaže raziskava Talis.

39

Za uvod SP-ja dve zmagi Slovenije

Slovenska moška reprezentanca v košarki 3x3 je na svetovnem prvenstvu v Amsterdamu vknjižila prvi zmagi. Najprej je z 20:13 premagala Kitajsko, nato pa še z 21:20 Litvo.

14

Na Gorenjskem in Štajerskem nalivi povzročili nevšečnosti

Meteorna voda je popoldne na Gorenjskem zalila več stavb, med drugim v naselju Voklo v občini Šenčur in v Spodnjih Dupljah v občini Naklo. O nalivu poročajo tudi iz Štajerske.

3

Angležinje v osmino finala s polnim izkupičkom

Vodilni dvoboj v skupini D na ženskem svetovnem prvenstvu med Anglijo in Japonsko so dobile angleške nogometašice (2:0), ki so prvi del tekmovanja končale brez poraza.

1

Maribor najbrž h klubu, ki se ga rad spominja Rudonja; Švedska čaka tudi Domžale

Če bodo nogometaši Maribora preskočili islandski Valur, jih v drugem predkrogu kvalifikacij za Ligo prvakov čaka zmagovalec dvoboja med armenskim Araratom in švedskim AIK-om.

34

Rekordno število brezdomcev v Londonu vlado sili v razmislek o zakonodaji

Število brezdomcev v Londonu je po zadnjih podatkih naraslo na 8.855, kar je največ v zadnjem desetletju. Eden glavnih razlogov za večanje števila ljudi, ki spijo na prostem, je nezmožnost plačevanja najemnine.

17

Po dežju in hudem boju zmaga Bedeneta, zdaj ga čaka Raonic

Aljaž Bedene se je prebil v drugi krog turnirja ATP v Londonu, potem ko je po uri in 53 minutah ukanil Avstralca Alexa de Minaurja s 3:6, 6:4 in 6:4.

9

Prve obtožnice za sestrelitev letala MH17 nad vzhodno Ukrajino

Nizozemsko tožilstvo je pet let po sestrelitvi malezijskega potniškega letala nad konfliktno vzhodno Ukrajino, pri čemer je umrlo vseh 298 ljudi na krovu, vložilo prve obtožnice - proti trem Rusom in enemu Ukrajincu.

247

Norveški otok, ki si želi "odpraviti" čas

Prebivalci norveškega otoka Sommarøy želijo razglasiti prvo prostočasovno območje na svetu. Življenje na otoku narekujejo poletja brez sončnih zahodov in v temo zavite zime, zato otočani pravijo, da zanje konvencionalno merjenje časa ne pride v poštev.

5

Bella Hadid pokazala svoj čevelj - in razburila arabski svet

Bella Hadid je na Instagramu objavila fotografijo svoje noge, ki navidezno "brca" letali iz Savdske Arabije in Emiratov, zaradi česar se je nanjo že usul plaz kritik.

19

Tri poševne črte niso samo Adidasove, so "le navaden znak"

Čeprav svetovno znane, so Adidasove slovite tri črte še vedno samo navadni znaki, je odločilo Splošno sodišče Evropske unije in tako zavrnilo prošnjo Adidasa za zaščito svojega znaka.

18

"Ko je Bruce Dickinson igral v obleganem Sarajevu, nekaj ur ni bilo vojne"

"Ko smo slišali, da k nam prihaja Bruce Dickinson iz Iron Maiden, se nam je zdelo čudno. Frajer prihaja igrat sredi vojne? Ali je nor ali pa so mu plačali sto milijonov funtov."

17