Zadnjih 20 novic

Novice

26. april: Najhujša mirnodobna jedrska katastrofa
Leta 1986 se je v elektrarni Černobil 4 v Ukrajini zgodila najhujša jedrska nesreča do zdaj. Glavna vzroka sta bila nevarna konstrukcija reaktorja in slaba varnost.

Šport

Koper držal korak do sredine drugega polčasa, nato Celje dodalo plin
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na preloženi tekmi 2. kroga končnice Lige NLB doma premagali Koper 2013 s 30:25 (16:15).
1

Kultura

Wagner v pismu o "destruktivnem vplivu Judov na moderno kulturo"
Pismo, polno antisemitske vsebine, ki ga je napisal slavni nemški skladatelj Richard Wagner, so na dražbi v Izraelu za 34.000 dolarjev prodali zbiralcu judovskega rodu iz Švice, so sporočili iz ...
3

Novice

South Korean company denies rumors of a Bitstamp takeover
The South Korean computer game developer Nexon has denied reports by Business Insider claiming that the company is interested in a takeover of the Bitstamp cryptocurrency exchange.

Kultura

Konfucij
Modrost, sočutje in pogum so tri najbolj univerzalne kvalitete človeške morale.

Novice

Rižarna: ob obletnici osvoboditve izpod fašizma huda kri v Trstu
V Italiji 73 let po koncu druge svetovne vojne 25. april zaznamujejo kot državni dan spomina na osvoboditev izpod fašizma in nacizma.
24

Novice

Namesto Nade Drobne Popovič v upravo SDH-ja začasno nadzornik Andrej Bertoncelj
Potem ko je vodstvo Slovenskega državnega holdinga (SDH) zapustila Nada Drobne Popovič, na njeno mesto za eno leto prihaja Andrej Bertoncelj, ki zdaj sedi v nadzornem svetu holdinga.
8

Šport

Andrej Stare
Takšnega vreščanja, kot ga tule povzroča napovedovalec v dvorani, pa že dolgo nisem slišal. Samo japonski reporter je ob zmagi metalca kladiva Murofušija tako kruto tulil.
6

Novice

Bratuškova: Naslednja vlada bo levosredinska, v njej pa bo tudi Stranka Alenke Bratušek
Na programski konferenci je svet Stranke Alenke Bratušek potrdil program stranke, ki še vedno ostaja zvesta socialno-liberalni smeri.
57

Zabava

Ameriški mediji klonili pred dostojanstveno Melanio Trump
O ameriški prvi dami so mediji v ZDA pogosto govorili nenaklonjeno, celo porogljivo. Vendar pa je sinočnja državniška večerja z zakoncema Macron pogled na Melanio spremenila.
28

Novice

Macron Američane prepričeval, naj se ne umaknejo s svetovnega odra
Francoski predsednik Emmanuel Macron je ob koncu svojega državniškega obiska ZDA nagovoril oba domova ameriškega kongresa, v katerem je Američane s pozivom k multilateralizmu skušal prepričati, naj ...
42

Šport

Nezgrešljivi Carroll in pogumni Llull rešila Real
Košarkarji Reala so le še zmago oddaljeni od uvrstitve na zaključni turnir Evrolige. Na tretji tekmi četrtfinala so Panathinaikos premagali z 81:74.
60

Novice

Po številnih zapletih Lenarčič le pristal v Žengžouu na Kitajskem
Matevž Lenarčič, slovenski letalec in raziskovalec podnebnih sprememb, ki se je na začetku aprila podal na več kot 20.000 kilometrov dolgo okoljsko misijo, je pristal v mestu Žengžou na Kitajskem.
3

Kultura

Z MMC-jem na slovesno 250. predstavo Srečno, Kekec!
V soboto, 5. maja, ob 17.00 bo v Slovenskem mladinskem gledališču v Ljubljani slovesna 250. ponovitev predstave Kekec , ki je s svojo hudomušnostjo zabavala skoraj petnajst let.

Novice

Dva domača in en tuji ponudnik bodo Slovenski vojski dobavili vojaška in intervencijska vozila
Ministrstvo za obrambo je za dobavitelja vojaških specialnih vozil izbralo avstrijsko podjetje Franz Achleitner, za dobavo srednjih specialnih kombiniranih vozil Avtotehno Vis in za dobavo ...
29

Šport

Đoković v Barceloni obstal že na prvi oviri, Bedene v četrtfinalu Budimpešte
Novak Đoković je znova doživel boleč poraz, v 2. krogu turnirja v Barceloni ga je s 6:2, 1:6 in 6:3 izločil 140. igralec na lestvici ATP Martin Kližan.
16

Novice

Začasni armenski premier ob novih protestih predlaga predčasne volitve
Kljub ponedeljkovemu odstopu armenskega premierja se je na ulicah znova zbralo več 10.000 protestnikov.
5

Ture avanture

Ano Roš na mestu najboljše kuharske mojstrice nasledila Clare Smyth
Slovenci smo se lani veselili, saj je bila za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu tudi uradno okronana Ana Roš. Po dobrem letu vladavine jo je zdaj na prestolu nasledila Clare Smyth.
5

Novice

Obtožnica zaradi preskakovanja čakalnih vrst v ljubljanskem kliničnem centru
Specializirano državno tožilstvo je v povezavi s preskakovanjem čakalnih vrst v UKC-ju Ljubljana vložilo obtožne akte zoper deset fizičnih in dve pravni osebi.
19

Šport

Roglič po drugem dejanju Romandije v rumeni majici
Primož Roglič je po prvi etapi kolesarke Dirke po Romandiji prevzel skupno vodstvo. Etapo, dolgo 167 km, je sicer dobil Omar Fraile.
26
Izjava dneva
link
Metka Krašovec
24. april 2018 ob 13:52 Za ustvarjanje potrebuješ veliko samosti in prostora.
Več novic ...
Kazalo