Zadnjih 20 novic

Novice

Smoking and being a firefighter is a deadly combination
The Clinical Institute of Occupational Medicine examined the health of 283 firefighters that were involved in the rescue operation at a Vrhnika chemical plant eight months ago.

Novice

Carving ice sculptures at -30°C
The Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival has pit-stop mechanics – just like in a Formula One race.

Šport

Vujović ni razočaran, a daleč od tega, da bi bil zadovoljen
"Zdelo se je, da smo vso tekmo kuhali jed, a je nismo začinili in zasolili. Skratka, nekaj je manjkalo," je po porazu z Danci, ki je tako rekoč zaprl pot v polfinale, dejal selektor slovenskih ...
46

Šport

Rebec s trojko pokopal Olimpijo v Bonifiki
Na derbiju 14. kroga Lige Nova KBM je Sixt Primorska premagala Petrol Olimpijo z 68:65. Odločil je Matic Rebec s trojko pet sekund pred koncem.
19

Zabava

Kim in Kanye javnosti razkrila ime tretjega otroka
Kim Kardashian in Kanye West sta se pred nekaj dnevi razveselila rojstva hčerke, ki jo je rodila nadomestna mama, zdaj pa sta po dolgem ugibanju na družbenih omrežjih razkrila njeno ime.
10

Novice

Google ponuja sodelovanje: "Slovenija je uspešna, tehnološko usmerjena država"
Predstavniki ameriškega podjetja Google so te dni na delovnem obisku v Sloveniji in so se že srečali z državnim sekretarjem na gospodarskem ministrstvu Alešem Cantaruttijem.
18

Novice

Papež obsodil uničevanje okolja v Amazoniji
Papež Frančišek je na obisku v perujski Amazoniji obsodil uničevanje okolja na območju in pozval k zaščiti gozda pred multinacionalkami in pohlepom. Tamkajšnjim staroselcem je obljubil podporo.
23

Kultura

Prihaja večkrat obljubljena avtobiografija Beastie Boys
Še živeča člana legendarne zasedbe Beastie Boys, Michael "Mike D" Diamond in Adam "Ad-Rock" Horovitz, bosta izdala knjigo, ki bo dokumentirala začetke in vzpon newyorškega hiphopovskega tria.
4

Šport

Fernandez šestič evropski prvak, manjka mu še olimpijsko zlato
Javier Fernandez ostaja nepremagljiv na evropskem prizorišču umetnostnega drsanja.

Novice

Ministrica zaradi vodovoda občinam predlaga tožbo proti ljutomerski
Sedmim občinam sistema C pomurskega vodovoda ministrica Irena Majcen predlaga, naj tožijo občino Ljutomer, ker ta noče potrditi enotne cene vodarine in omrežnine.

Novice

Italijanska vlada bralce poziva k prijavi domnevno lažnih novic
Italijanska vlada je pred marčevskimi splošnimi volitvami za bralce spletnih novic uvedla spletno stran, namenjeno preverjanju avtentičnosti novic, in bralce pozvala, naj nanjo prijavijo novice, za ...
14

Zabava

Michaela Douglasa doletele obtožbe nekdanje sodelavke
Skoraj teden dni po tem, ko je 73-letni hollywoodski veteran v obrambnem intervjuju vse zanikal, Michaela Douglasa nekdanja sodelavka tudi uradno obtožuje spolnega nadlegovanja.
22

Kultura

Filmska recenzija: Zamolčani dokumenti
Steven Spielberg v Zamolčanih dokumentih išče vzporednice med Nixonovo in Trumpovo administracijo.
8

Novice

Merklova in Macron za reformo evrskega območja
Francoski predsednik Emmanuel Macron in nemška kanclerka Angela Merkel sta na poznopopoldanskem sestanku v Parizu razpravljala o reformi evrskega območja in skupni predlog obeh držav napovedala v ...
23

Novice

Na pogajanjih z vlado ostali zgolj Počivavškovi sindikati
Vladna pogajalska skupina in sindikati javnega sektorja so več kot dve uri porabili za pogovor o tem, kako se sploh pogajati.
4

Novice

Turčija začela obstreljevati območje Afrina pod nadzorom sirskih Kurdov
Turška vojska je začela napade na območje Afrina blizu sirsko-turške meje, ki je pod nadzorom sirskih Kurdov s podporo ZDA.
59

Novice

Vrnitev odpisanih
Po enem tednu, treh tekmah in številnih komentarjih sodniških odločitev je prvi del evropskega prvenstva v rokometu za nami.
14

Novice

Kako se bodo javne radiotelevizije spopadale z izzivi medijskega trga
Če zakonodajalec ne zagotovi finančne samostojnosti in ustrezne strukture virov financiranja, lahko nastane nedopusten poseg v ustavno zagotovljen položaj RTV Slovenija, je na posvetu o prihodnosti ...
12

Kultura

"Kaj si imela oblečeno?" Vprašanje lahko tudi destigmatizira žrtve posilstva.
Nova razstava v Bruslju ljudi o posilstvu ozavešča s konfrontacijo: zgodbe študentk, ki so bile žrtve spolnih napadov, so pospremili z razstavo oblačil, ki so jih nosile v času zločina.
8

Zabava

Dolly Parton zbirki nagrad dodala dva Guinnessova rekorda
Dolly Parton še vedno podira rekorde.
3
Izjava dneva
link
Leonida Zalokar
19. januar 2018 ob 14:47 Vsi otroci, pri katerih opazimo težave, ne potrebujejo nujno terapije. Včasih so dovolj le ozaveščanje staršev, strokovno svetovanje, učenje ustreznih metod in tehnik, kako ravnati s takim otrokom.
Več novic ...
Kazalo