Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Šport

"Mučenje" Slovencev v Stožicah: Skubic preprečil najhujše
Slovenska nogometna reprezentanca je prekinila niz treh porazov v Ligi narodov, potem ko je v Stožicah remizirala (1:1) s Ciprom, ki je dolgo vodil, nato pa je v 83. minuti izenačil Nejc Skubic.

Šport

Kavčič ni več selektor, njegov naslednik še ni znan
Po novem neuspehu, ko so slovenski nogometaši le remizirali s Ciprom, se je predsednik NZS-ja Radenko Mijatović s selektorjem Tomažem Kavčičem sporazumno dogovoril za prekinitev sodelovanja.

Novice

Umar: Pritiski na rast plač se zaradi gospodarske rasti in nizke nezaposlenosti večajo
Plače v javnem sektorju niso visoke. Bolje plačani, v primerjavi z zasebnim sektorjem, so le nižje plačani poklici, je v raziskavi ugotovil urad za makroekonomske odnose Umar.

Šport

"Kampl me ni pustil na cedilu. Oblak je moj osebni poraz."
"Najprej bom štel do deset. Ne me tega več spraševati, vsak dan poslušam to."

Novice

Ni prostora za tuje študente: "Beguncev in Rusinje ne bomo imeli doma!"
V velikimi težavi pri iskanju nastanitev se ob začetku študijskega leta poleg domačih spopadajo tudi tuji študenti.

Novice

Turški časopis: Hašokdži je bil v stavbi konzulata obglavljen
Savdskega novinarja Džamala Hašokdžija so na savdskem konzulatu v Carigradu mučili, nato pa obglavili, poroča turški časopis Yeni Safak, ki se sklicuje na zvočne posnetke dogajanja na diplomatskem ...

Novice

Kanada legalizirala nemedicinsko uporabo marihuane
Kanada je za Urugvajem postala druga država na svetu, ki je z zakonom dovolila posedovanje in t. i. rekreativno uporabo marihuane.

Novice

Smrt Hašokdžija posledica "spodletelega zasliševanja"?
Savdska Arabija pripravlja poročilo, v katerem bo zapisala, da je bila smrt izginulega savdskega novinarja Džamala Hašokdžija posledica "spodletelega zasliševanja", poroča CNN.

Novice

V strelskem pohodu na šoli na Krimu 19 mrtvih, največ najstnikov
Na politehnični srednji šoli v mestu Kerč na polotoku Krim je odjeknila eksplozija doma izdelane eksplozivne naprave, nato pa je prišlo do streljanja, pri čemer je po podatkih ruskih oblasti umrlo ...

Novice

Na novo recesijo bo svet slabše pripravljen kot na prejšnjo
Preobrat na borzah: evropski delniški trgi so se včeraj pobrali po padcu na 22-mesečno dno, a to je bila le uvertura v izjemno rast indeksov v New Yorku.

Šport

Prihod Jamesa v LA močno premešal karte - Bojevniki ostajajo favoriti
V Oaklandu so zgradili dinastijo. Golden State je v preteklih štirih sezonah osvojil tri naslove prvaka in bo še okrepljen vstopil v 73. sezono Lige NBA, ki se začenja v noči s torka na sredo.

Šport

Dobrodošla Slovenija v družbi Andore, Malte in San Marina
Prva točka v Ligi narodov je preprečila, da bi Slovenija že v torek neslavno izpadla v najnižji razred evropskega nogometa.

Novice

Boštjan Trilar: Mladi bi na elektronskih volitvah premešali politične sile
Za klasično strankarsko levo-desno kregarijo in metanje polen pod noge na lokalni ravni ne bi smelo biti prav nobenega prostora, saj se brez tega veliko več naredi, ljudje pa so bolj srečni, je ...

Novice

Andrej Fištravec: "Ko govorimo o Mariboru, govorimo o mestu, ki se skuša dvigniti"
Vaške straže, kot je Štajerska varda, niso neka štajerska folklora, nad njimi bi se morali globoko zamisliti, saj kažejo na stopnjo kaosa v družbi, meni župan Maribora Andrej Fištravec, ki opozarja ...

Novice

Počivavškova skupina sindikatov v pripravah na stavko 4. decembra
Koordinacija stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja začenja priprave na splošno stavko javnega sektorja.

Novice

Erjavec zaradi ukradenega streliva napoveduje disciplinske postopke
Obrambni minister Karl Erjavec je sporočil, da bo uveden disciplinski postopek zoper tri pripadnike Slovenske vojske, ki naj bi bili odgovorni za krajo streliva z vojaškega tovornjaka v Leipzigu v ...

Novice

SV: Neustrezno vizualno varovanje tovornjaka, iz katerega so ukradil strelivo
Kraja streliva v Nemčiji, do katere je prišlo 3. oktobra, se je zgodila zaradi neustreznega varovanja tovornjaka in tudi zaradi pomanjkljivih ukazov, je pojasnil Generalni štab Slovenske vojske.

Novice

Župani o zaprtju 15 poslovalnic NLB-ja: Banka je diskriminatorna do starejših
Župani desetih slovenskih občin so se zbrali v Črni na Koroškem, da bi izrazili protest proti zaprtju 15 poslovalnic NLB-ja, saj menijo, da je odločitev banke diskriminatorna do občin in njenih ...

Novice

Seksizem in spolno nasilje zelo razširjena v parlamentih po Evropi
V evropskih parlamentih so seksizem, spolno nasilje in nadlegovanje zelo razširjeni, ugotavlja raziskava Parlamentarne skupščine Sveta Evrope in Medparlamentarne unije.

Novice

Najbolje živijo v Cerkljah na Gorenjskem
Občina Cerklje na Gorenjskem obsega 78 kvadratnih kilometrov, ima 7.600 prebivalcev, ki v povprečju zaslužijo 1.446 evrov neto mesečno. V občini, ki nima dolga, skupaj posluje 223 gospodarskih družb.
Izjava dneva
link
Radenko Mijatović
3
17. oktober 2018 ob 17:50 Tomaž se zaveda, da so bili rezultati slabi, da izkupiček in igra nista bila na želeni ravni. Videl je sicer perspektivo za naprej, ampak je z razumevanjem sprejel to odločitev.
Več novic ...
Kazalo