Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

Osumljenec za napad v Strasbourgu še na begu
Osumljenec za teroristični napad v Strasbourgu, v katerem so bili ubiti trije ljudje, 12 pa je ranjenih, je 29-letni Cherif Chekatt, ki naj bi po pripovedovanju prič med napadom po arabsko kričal ...

Novice

Strasbourg: Po streljanju lov na ranjenega storilca
V streljanju v središču Strasbourga je napadalec po zadnjih podatkih ubil tri ljudi, vmes so poročali o štirih smrtnih žrtvah, trinajst ljudi je ranjenih, osem med njimi huje.

Novice

DZ: Referenduma o marakeškem dogovoru o migracijah ne bo
Odbor za zunanjo politiko (OZP) je na nujni seji zavrnil predlog SDS-a za razpis posvetovalnega referenduma o globalnem dogovoru Združenih narodov (ZN) o migracijah.

Šport

Dončić in Barnes končala črni niz Dallasa proti Atlanti
Košarkarji Dallasa so prvič po 30. oktobru 2013 premagali Atlanto. Luka Dončić je za zmago s 114:107 prispeval 24 točk, 10 skokov in 5 podaj v 35 minutah.

Novice

Španski premier napovedal 22-odstotno zvišanje minimalne plače
Španski premier Pedro Sánchez je napovedal, da bo njegova vlada prihodnji teden odobrila 22-odstotno zvišanje minimalne plače z letom 2019 na 1.050 evrov.

Novice

V Sloveniji sovražni govor pravno redko preganjamo
Svoboda govora ja temeljna demokratična pravica, je poudaril predsednik Borut Pahor, a hkrati dejal, da se pri tem zaveda, da v naši zakonodaji niso dovolj jasne meje, kje se pravica do drugačnega ...

Novice

IMF: Popravite streho, dokler sije sonce
Z vrha Mednarodnega denarnega sklada prihaja opozorilo, da se nad svetovnim gospodarstvom zbirajo nevihtni oblaki. To nakazujejo tudi gibanja na delniških trgih, kjer se je bik povsem izčrpal.

Šport

Dallas za čisto desetko - devet podaj in 11 skokov Dončića
Košarkarji Dallasa so odpravili razglašeni Orlando s 101:76. V American Airlines Centru so se veselili že desete zaporedne zmage. Luka Dončić je prispeval 7 točk, 11 skokov in 9 podaj v 26 minutah.

Novice

Peking krepi pritisk na Kanado: aretirali že dva kanadska državljana
Peking se je očitno odločil za maksimalni pritisk na Kanado, kitajski varnostni organi so aretirali Michaela Kovriga, nekdanjega kanadskega diplomata v ZDA, zaradi kršitve notranje varnosti.

Novice

Madžarska sprejela sporni zakon o zvišanju nadur z 250 na 400 letno
Madžarski parlament je potrdil zakon o delavskih pravicah, ki povečuje število dovoljenih nadur z do zdaj dovoljenih 250 na 400 nadur letno, pri čemer je časovni okvir izplačila do tri leta.

Šport

Zdaj tudi uradno - Barišić zapušča Olimpijo
Zdaj je tudi uradno, da Zoran Barišić ni več trener nogometašev Olimpije. Odločitev je bila sprejeta po pogovoru s predsednikom kluba Milanom Mandarićem.

Novice

Kako je izginil dokument za 3,3 milijona evrov prijavljene gotovine
Medtem ko so po osmih letih od izbruha afere Teš 6 koruptivni posli in njihovi akterji še vedno v preiskavi, je Furs kot edina institucija doslej svoje delo že opravila.

Novice

Šarec: Trenutni sistem volilnih okrajev ni pravičen
Ustavno sodišče je ustno razglasilo odločitev o ustavnosti delov volilne zakonodaje, ki se nanašajo na oblikovanje volilnih okrajev, in ugotovilo, da gre za neustavnost.

Šport

Jelko Gros: Prevc ni ponovil Freundove napake
Peter Prevc je izbral pravi trenutek za vrnitev, meni Jelko Gros, ki je tudi prepričan, da prvih skokov še ne bo izvajal s polno močjo, saj bo še malo tipal teren.

Novice

SDS, NSi in SNS pripravljajo ustavno obtožbo zoper premierja Marjana Šarca
V poslanski skupini SDS-a so potrdili, da skupaj z NSi-jem in SNS-om pripravljajo predlog ustavne obtožbe zoper predsednika vlade Marjana Šarca, in sicer zaradi nepripravljenosti vlade za ...

Šport

Barišić za Der Standard potrdil slovo od Olimpije
Čeprav iz slovenskega nogometnega prvoligaša Olimpije iz Ljubljane še ni uradne potrditve, pa je trener Zoran Barišić za avstrijski Der Standard potrdil, da je njegove zgodbe z ljubljansko ekipo ...

Novice

Mediji: Francoska policija je ubila osumljenca za streljanje v Strasbourgu
Viri v francoski policiji so medijem sporočili, da je policija "nevtralizirala" oziroma ubila moškega, osumljenega torkovega streljanja v Strasbourgu.

Novice

SDS, NSi in SNS bodo z ustavno obtožbo počakali do obravnave zakona
Poslanske skupine SDS-a, NSi-ja in SNS-a bodo s predlogom ustavne obtožbe zoper premierja Marjana Šarca, ki jo pripravljajo zaradi nepripravljenosti vlade za uresničitev ustavne odločbe glede financiranja zasebnega šolstva, počakale do decembrske obravnav

Novice

DZ: Poslanci potrdili novelo zakona o minimalni plači
DZ je s 56 glasovi za in nobenim proti podprl novelo zakona o minimalni plači, ki so jo ob podpori koalicijskih poslanskih skupin pripravili v stranki Levica.

Novice

IMF: Slovenska konjunktura ni naključje, ampak je posledica ukrepov v zadnjih letih
V Sloveniji so gospodarske razmere dobre, država vstopa v šesto leto rasti BDP-ja, dobre čase pa je treba izkoristiti za pospešitev strukturnih ukrepov, ki bodo omogočili dolgoročno krepitev ...
Izjava dneva
link
Luka Mesec
11
13. december 2018 ob 18:12 Danes sprejemamo zakon, ki bo omogočil dvig minimalne plače na 700 evrov, ki bo določil, da se dodatki doplačujejo, in ki bo določil, da minimalna plača vselej znaša vsaj 20 odstotkov več od ...
Več novic ...
Kazalo