Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Najbolj komentirane

Ljubljana Magnifico ostal brez soglasja zavoda za koncert v Tivoliju

19.6.2024 18:21

Zavod za varstvo narave ni izdal soglasja za Magnificov koncert v Tivoliju. Magnificov menedžment se bo na odločbo znova pritožil, medtem pa preučuje alternativne lokacije.

Euro na TV SLO 2 Nemčija – Madžarska 1:0 (Madžari izenačili, a iz ofsajda)

19.6.2024 13:18

Nemčija, gostitelj evropskega prvenstva v nogometu, od 18.00 v Stuttgartu gosti Madžarsko. Tekmo si v neposrednem prenosu oglejte na TV Slovenija 2 in naši spletni strani. Sredi prvega polčasa je za vodstvo elfa poskrbel Jamal Musiala.

Arheološka dediščina Podnebna aktivista z oranžno barvo poškropila kamne Stonehengea

19.6.2024 16:33

Britanska policija je aretirala okoljska aktivista, ki sta z oranžno barvo poškropila kamne na svetovno znanem arheološkem najdišču Stonehenge. Moška, prvi, star 73 let, drugi pa 21, pripadata podnebni aktivistični skupini Just Stop Oil.

EP 2024 Albanci v 95. minuti Hrvatom odvzeli točko. Dalić: "Še vedno je vse v naših rokah."

19.6.2024 11:11

Drugi krog evropskega prvenstva v nogometu se je začel v Hamburgu in ponudil je zelo zanimiv obračun v skupini B. Hrvati in Albanci so si razdelili točke (2:2), obe reprezentanci sta vknjižili prvi točki na tem EP-ju.

Žoga je okrogla Srbija pod večjim pritiskom

19.6.2024 6:57

Slovenska nogometna reprezentanca se v miru pripravlja na svojo drugo tekmo evropskega prvenstva. V svoji bazi v Wuppertalu pili taktične zamisli pred tekmo s Srbijo, pri kateri se je polegel prah po kontroverzni izjavi kapetana Dušana Tadića.

Zakonodaja Svoboda predlaga do 2500 evrov kazni za poveličevanje nacizma, fašizma, tudi domobranstva

18.6.2024 14:22

Svoboda je v koalicijsko usklajevanje posredovala novelo zakona o varstvu javnega reda in miru, s katero prepovedujejo poveličevanje nacizma in fašizma ter tovrstnih organizacij iz časa druge svetovne vojne na slovenskem ozemlju.

Slovenija Slovenija podaljšuje nadzor na mejah za pol leta. Poklukar: Pojavila so se nova varnostna tveganja.

19.6.2024 12:56

Vlada se je odločila, da podaljša nadzor na notranjih mejah Slovenije s Hrvaško in Madžarsko, in sicer za šest mesecev – do vključno 21. decembra. Minister Boštjan Poklukar je kot razlog navedel poslabšanje varnostnih razmer v svetu.

Bližnji vzhod Izraelska vojska potrdila načrt za ofenzivo v Libanonu. Hezbolah objavil posnetek Hajfe.

19.6.2024 9:02

Izraelska vojska je v torek sporočila, da so potrdili načrt za ofenzivo v Libanonu. Libanonsko gibanje Hezbolah je medtem objavilo devetminutni zračni posnetek izraelskega mesta Hajfa.

Neustavljiva jedrska tekma v četrtek na TV SLO 1 Karmen W. Švegl: Zdi se, da dejansko živimo v času pred vojno, in ne po vojni

19.6.2024 14:48

"Jedrsko orožje je stvar prestiža. In Kitajska se z njim absolutno želi kosati tako z ZDA kot Rusijo. Je pomembno, ali ima sto ali petsto jedrskih konic? Več kot dovolj, da lahko uniči svet in človeštvo," je opozorila Karmen W. Švegl.

Slovenija Vladno gradivo o pokojninski reformi: podaljšanje obdobje izračuna in novi viri financiranja

19.6.2024 7:04

Na prvi seji se je sešla pogajalska skupina socialnih partnerjev o pokojninski zakonodaji. Vsi se strinjajo, da gre za izjemno pomembno vsebino, o pogajalskih izhodiščih pa ne želijo govoriti. Na Radiu Slovenija so pridobili interno gradivo za razpravo.

Slovenija - Srbija "To bo balkanski derbi – podobna miselnost, bližina, zato bo še kak atom moči več"

18.6.2024 18:42

"Selektor res verjame v to generacijo. Imamo velik potencial, srčno upam, da ne bo to zadnje veliko tekmovanje, ker smo res odlična 'klapa' z veliko dobrimi igralci," je Adam Gnezda Čerin dejal pred drugo tekmo Slovenije na EP-ju – nasprotnik bo Srbija.

Kvalifikacije za OI Čančar potrdil nastop: Cilj poletja je olimpijska medalja

19.6.2024 9:57

Med pripravami na lansko svetovno prvenstvo se je težje poškodoval Vlatko Čančar, ki po dolgotrajni rehabilitaciji pravi, da je stoodstotno pripravljen in motiviran, da s Slovenijo znova zaigra na olimpijskih igrah.

Azija z Oceanijo Rusija in S. Koreja sklenili strateško partnerstvo, ki predvideva vzajemno pomoč v primeru agresije

19.6.2024 7:22

Ruski predsednik Vladimir Putin in severnokorejski voditelj Kim Džong Un sta podpisala sporazum o strateškem partnerstvu, ki vključuje vzajemno pomoč v primeru agresije zoper njuni državi.

Reportaža Romantičen večer z Žanom Serčičem v Križankah – manjkalo ni niti solz sreče

19.6.2024 9:19

V ljubljanskih Križankah je na svoj račun tokrat prišlo predvsem žensko občinstvo. Z naborom radijskih uspešnic in novih, še neslišanih skladb je občinstvo zabaval glasbeni šarmer Žan Serčič.

Vojna v Gazi Urad ZN-a za človekove pravice opozarja na ponavljajoče se kršitve vojnih zakonov v Gazi

19.6.2024 12:10

Urad ZN-a za človekove pravice je opozoril, da bombardiranje izraelske vojske na gosto poseljenem območju palestinske enklave kaže na ponavljajoče se kršitve vojnih zakonov. Izraelska vojska medtem nadaljuje napade na Gazo, Libanon in Sirijo.

Žreb 2. kroga kvalifikacij Celjane čaka slovaški ali makedonski prvak; Olimpija začne tekmo z Ukrajinci

19.6.2024 13:44

V Nyonu so opravili žreb 2. kroga kvalifikacij Lige prvakov. Nogometaši Celja bodo v primeru zmage nad Floro tako igrali z boljšim iz para Slovan Bratislava – Struga. Prvi je prvak Slovaške, drugi pa prvak Severne Makedonije.

Slavko Jerič Primer Dončić: Ujetost v zadnji trenutek lahko prekrije pravo oceno

19.6.2024 11:00

Hiter razvoj družbenih omrežij ima veliko različnih vplivov na naša življenja. Poleg količine časa, ki jim ga nameni nemalo ljudi, je treba poudariti tudi "vpliv zadnjega trenutka". Dober primer je Liga NBA.

Slovenija Aktiv DNS-ja Večer in sindikat novinarjev Večera nasprotujeta nameri vodstva o odpuščanju novinarjev

19.6.2024 17:07

Aktiv DNS-ja Večer, Sindikat novinarjev Večera, SNS in DNS v celoti zavračajo odpuščanje novinarjev. Opozarjajo, da se krčenje izvaja le na zaposlenih, da s tem izgubljajo kakovost in da bi že tako preobremenjeni novinarji delali še več.

Dirka po Franciji Barcelona bo gostila veliki start Toura 2026

18.6.2024 13:44

Četudi se letošnja Dirka po Franciji še ni niti začela, prireditelji razkrivajo začetek velike pentlje, ki se bo odvila čez dve leti. Veliki start Toura 2026 bo namreč od 4. do 6. julija gostila Barcelona.

Evropa Poljske oblasti oglobile bolnišnico, ki je zavrnila opravljanje splava

19.6.2024 17:24

Poljske oblasti so naložile globo bolnišnici zaradi zavrnitve opravljanja splava ženski, ki bi ji nosečnost lahko ogrozila življenje. Primer nakazuje na premik v državi z nekaterimi najstrožjimi pravili o prekinitvi nosečnosti v Evropi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov