Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Najbolj komentirane

ZDA Odzivi na intervju Tuckerja Carlsona s Putinom: Pravo novinarstvo ali propagandist Kremlja?

10.2.2024 7:23

“Intervju Tuckerja Carlsona s Putinom bo postavil na preizkušnjo EU-zakonodajo, ki regulira tehnološka podjetja,” se je bral naslov v Guardianu na predvečer prvega intervjuja kakega zahodnega novinarja z ruskim predsednikom po začetku vojne v Ukrajini.

SP v poletih Zajc razočaran po bronu: "Tekma ni bila poštena, izsilili so jo"

27.1.2024 13:11

Timi Zajc je na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih na Kulmu osvojil bronasto medaljo. Po dveh serijah je sicer vodil, v edini sobotni seriji pa sta ga za las prehitela Stefan Kraft in Andreas Wellinger.

Tarča Dominika Švarc Pipan: Moj edini cilj je razkriti sistemsko korupcijo

1.2.2024 19:26

"Če bi vedela, da gre za vpletanje stranke, bi na to opozorila in gotovo te pogodbe ne bi podpisala," je v oddaji Tarča zatrdila ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan in dodala, da so projekt sicer vodile strokovne službe.

Slovenija Švarc Pipan: Prevzemam objektivno odgovornost glede nakupa sodne stavbe, vendar ne bom odstopila

31.1.2024 10:00

"Pridobila in pregledala sem dokumentacijo o poslu ter ugotovila, da ne gre za malomarnost, temveč se kaže, da je bilo to načrtno protipravno delovanje skupine ljudi, tudi članov SD-ja," je dejala ministrica za pravosodje.

Slovenija Najemniška kriza: "Za polkletno stanovanje nas je bilo na ogled hkrati naročenih 20"

19.2.2024 6:46

Višina najemnin je zlasti za mlade zaposlene vedno večja težava. Porast kratkoročnega najema vedno bolj vpliva na trg, zato so cene najema zelo visoke. Za enosobno stanovanje tako lahko odštejemo kar 51 odstotkov povprečne slovenske plače.

NPU tudi na finančnem ministrstvu Golob odpovedal sestanek s SD-jem, čas je imel le Žibert. Boštjančič: Ali ministrica pomaga?

5.2.2024 7:31

Finančni minister Klemen Boštjančič je pozdravil NPU-jevo širjenje preiskave nakupa prostorov na Litijski cesti tudi na njegov resor. Meni, da je ključno vprašanje, ali lahko ministrica Dominika Švarc Pipan pri razčiščevanju še kaj pomaga ali škodi.

SP v poletih Slovenski orli v težkih razmerah ubranili naslov svetovnih prvakov!

28.1.2024 9:45

Lovro Kos, Peter Prevc, Domen Prevc in Timi Zajc so na Kulmu ubranili naslov svetovnih prvakov v smučarskih poletih, drugo mesto so osvojili Avstrijci (zaostanek dobrih 26 točk), bron pa je pripadel Nemcem (65 točk).

Sporni nakup sodne stavbe Fajon: Očitki pravosodne ministrice ovirajo naše delo

3.2.2024 14:32

"Naš poziv k odstopu še velja, sem pa seveda zaskrbljena zaradi stvari, ki prihajajo ven, in zanima me, kaj se je pravzaprav dogajalo," je zahteve po odstopu pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan ponovila predsednica SD-ja Tanja Fajon.

Izredni vrh EU-ja Vseh 27 držav članic je podprlo 50 milijard evrov vreden sveženj pomoči za Ukrajino

1.2.2024 9:10

Predsednik Evropskega sveta Charles Michel je sporočil, da je na izrednem vrh Evropske unije vseh 27 držav članic, torej tudi Madžarska, podprlo dodatnih 50 milijard evrov makrofinančne pomoči za Ukrajino.

Slovenija Golob odločitve o Švarc Pipan še ni sprejel. Fajon nad njenim ravnanjem "globoko razočarana".

31.1.2024 11:44

"Moram priznati, da so obtožbe zares hude in da sem se dolžen z njimi podrobneje seznaniti. Zato bom sestanke z vsemi akterji nadaljeval," je pred vrhom koalicije glede pojasnil ministrice za pravosodje dejal predsednik vlade Robert Golob.

Stavka zdravnikov Od srede velja umik soglasij za nadurno delo. Ministrstvo išče rešitve za neprekinjeno varstvo.

30.1.2024 8:22

Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Fides je zaostril stavko. V sredo bodo aktivirali umik soglasij za nadurno delo tam, kjer so jih zbrali. Ministrstvo je zavode zaprosilo, naj sporočijo ukrepe za zagotavljanje neprekinjenega zdravstvenega varstva.

ZDA Trump bi "spodbujal" Rusijo, da napade članice Nata, ki ne prispevajo dovolj v obrambni proračun

11.2.2024 8:33

Donald Trump je na predvolilnem zborovanju v Južni Karolini dejal, da bi "spodbujal" Rusijo, da napade katero koli od ameriških Natovih zaveznic, ki ne izpolnjuje svojih finančnih obvez. Iz Evrope se vrstijo kritični odzivi na Trumpove izjave.

Slovenija Tanja Fajon: Predsedstvo SD-ja Dominiko Švarc Pipan pozvalo, naj odstopi z ministrskega položaja

29.1.2024 13:25

Predsedstvo Socialnih demokratov je na seji soglasno pozvalo pravosodno ministrico Dominika Švarc Pipan k odstopu z mesta ministrice, je po seji povedala predsednica SD-ja Tanja Fajon.

Slovenija Izjave o zavezanosti SDS-u niso podpisali Logar, Kaloh in Eva Irgl. Janša: Virant številka dve.

14.2.2024 10:10

SDS je sporočil, da je 24 od 27 poslancev podpisalo izjavo o zavezanosti stranki do konca mandata. Manjkajo podpisi Anžeta Logarja, Eve Irgl in Dejana Kaloha. Janša: "Očitno bo nastala poslanska skupina iz poslancev, ki ne sledijo več volji volivcev."

Nakup sodne stavbe Dominika Švarc Pipan po sestanku s premierjem še vedno na ministrskem stolčku

2.2.2024 19:36

Predsednik vlade Robert Golob in ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan naj bi se znova sešla, premier pa odločitve še ni sprejel. V SD-ju pričakujejo spoštovanje odločitve predsedstva. Ministrici naj bi medtem zaradi groženj odobrili varovanje.

Bližnji vzhod ZDA v Siriji in Iraku napadle cilje, povezane z iranskimi silami. Rusija zahteva sklic seje VS OZN.

2.2.2024 22:41

ZDA so izvedle povračilne zračne napade v Iraku in Siriji, usmerjene proti infrastrukturi, povezani z iransko revolucionarno gardo in milicami. V napadih na položaje hutijevcev v Jemnu pa so ZDA sestrelile osem brezpilotnih letal.

Evropa Julija Navalna: "Nadaljevala bom moževo delo"; Slovenija poklicala na pogovor ruskega veleposlanika

19.2.2024 8:15

Julija Navalna je v Bruslju dejala, da bo nadaljevala delo svojega moža, umrlega ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega. Njegovi materi medtem že tretji dan zapored niso dovolili, da bi videla sinovo truplo.

Zadnji dan prestopnega roka Gafford in Washington okrepila Dallas

8.2.2024 8:09

Vodstvo Dallasa je bilo aktivno zadnji dan prestopnega roka. Center Daniel Gafford je prišel iz Washingtona, P. J. Washington pa iz Charlotta. Mavericksi so poslali Richauna Holmesa v Washington, Grant Williams in Seth Curry pa se selita v Charlotte.

Incident na Fazaneriji V navijaških izgredih poškodovanih šest članov Mure

18.2.2024 12:27

Maribor je na derbiju 21. kroga Prve lige proti Muri vodil z 2:0, ko so za prekinitev z izgredi poskrbeli navijači. Ti so z eksplozivnim telesom poškodovali šest članov Mure, ki imajo vsi poškodbe sluha. Policija je nekaj kršilcev že izsledila.

Sporni nakup Golob in Švarc Pipan sta se srečala stran od oči javnosti, premierjeva odločitev bo znana v sredo

30.1.2024 7:39

Potem ko je pravosodni ministrici Dominiki Švarc Pipan v ponedeljek zaradi afere sodna stavba podporo odreklo predsedstvo njene lastne stranke, se je ministrica srečala še s premierjem Robertom Golobom. Ta bo po napovedih svojo odločitev sporočil v sredo.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov