© Sofitel Vienna Stephansdom, Gilles Trillard Foto:
© Sofitel Vienna Stephansdom, Gilles Trillard Foto:
© NH Vienna Airport Conference Center
© NH Vienna Airport Conference Center
© Tourismus Region Klagenfurt am Wörthersee GmbH, Stadtpresse Kulterer.
© Tourismus Region Klagenfurt am Wörthersee GmbH, Stadtpresse Kulterer.
© Graz Tourismus und Stadtmarketing GmbH, Tom Lamm
© Graz Tourismus und Stadtmarketing GmbH, Tom Lamm
© Allegria Resort Stegersbach by Reiters
© Allegria Resort Stegersbach by Reiters
© Burgenländisches Genuss- und Agrarmarketing
© Burgenländisches Genuss- und Agrarmarketing
© Wolf Hotels GmbH u. Co KG
© Wolf Hotels GmbH u. Co KG
© Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia Betriebs GmbH
© Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia Betriebs GmbH
© RAM Congress+Event
© RAM Congress+Event

Ugodna geografska lega, odlična infrastruktura, stabilnost Avstrije ter profesionalnost domačih podjetij prispevajo k popularnosti Avstrije kot kongresne destinacije.V nadaljevanju smo za vas zbrali nekaj top ponudnikov kongresnih kapacitet, ki navdušujejo goste od blizu in daleč.

Dunaj - največje kongresno mesto na svetu

Dunajska kongresna industrija že več let zapored podira rekorde. Podroben pogled v zakulisje zgodbe ne pušča nobenih dvomov. Uspeh je posledica trdega in sistematičnega dela, svoj delež pa prispevajo tudi odlična prometna infrastruktura, prisotnost mednarodnih organizacij in izjemna kakovost življenja. V samem središču mesta navdušuje Sofitel Vienna Stephansdom, jekleno stekleni hotel, koncept svetovno znanega arhitekta Jeana Nouvela, s čudovitim pogledom na svojega gotskega soimenjaka, stolnico sv. Štefana. Seveda je v metropoli prisotnih tudi veliko mednarodnih hotelskih skupin. Ena takih je NH Hotel Group s hoteloma NH Danube City Wien in NH Vienna Airport Conference Center, ki se oba ponašata z idealno lego tako za poslovne potnike kot tudi za dopustnike.

Takoj čez mejo – očarljiva Koroška

Z idiličnimi jezeri in čudovitimi gorskimi vrhovi ustvarja Koroška odlično kuliso za razvoj kongresnega turizma. Podobo dopolnjuje izjemna kulturna in arhitekturna dediščina, ki še posebej pride do izraza v Celovcu ob Vrbskem jezeru. Ob znamenitem jezeru se nahaja tudi Parkhotel Pörtschach, ki ne zagotavlja le prijetnih prireditvenih prostorov, temveč tudi odlične možnosti za sprostitev in športne aktivnosti v naravi. O celoviti ponudbi na Koroškem obvešča kongresni urad Avstrijske Koroške, ki razpolaga z mrežo več kot 50 profesionalnih ponudnikov kongresnih storitev.

Štajerska – zeleno srce Avstrije

Štajerska velja za najbolj zeleni del Avstrije, v več kot 60 odstotkih jo prekrivajo gozdovi, ogromno je vinogradov, sadovnjakov in plantaž. Štajerska prestolnica Gradec slovi sicer kot mesto kulture in užitkov, je pa obenem tudi ena vodilnih kongresnih destinacij v Avstriji. Z mednarodnimi standardi in štajerskim šarmom svoje goste navdušuje prenovljeni hotel Ramada Graz. Hotel je med drugim odlično izhodišče za izlete po južnoštajerski vinski poti in v deželo schilherja.

V Conditusu ustvarjajo slaščice, ki nam polepšajo življenje. Njihov sladki svet je drugačen - izbran, tradicionalen in naraven.

Skrivni namig – Gradiščanska

Gradiščanska je najvzhodnejša in hkrati najmlajša zvezna dežela Avstrije. Je pa tudi dežela vina, sonca, term, športa in številnih gradov. Zato ne preseneča, da organizatorji tamkajšnje dogodke radi dopolnijo s pestrimi aktivnostmi v naravi ali sproščujočim oddihom v svetu term in savn. Eden takih ponudnikov je Allegria Resort Stegersbach by Reiters. Pretežno zasebno vodeni hoteli in lokacije nudijo namesto standardiziranih storitev srčno predanost. O pestrem izboru destinacij obvešča kongresni urad Burgenland. Da na krožnikih gostov pristanejo le najboljše in sveže dobrote skrbno izbranih lokalnih proizvajalcev, je eno glavnih poslanstev organizacije Genuss Burgenland. Ponudnik poleg tega nudi vrsto kulinaričnih in ustvarjalnih delavnic ter degustacij, ki so posebej primerne za podjetja in manjše skupine.

RAUCH je eden vodilnih proizvajalcev sadnih sokov v Evropi, njihova nova linija proizvodov FRESH pa vsebuje sadje obrano ob najboljši zrelosti in sočnosti, saj je najboljše iz narave vedno FRESH.

Tirolska in Solnograška – v objemu pristnih naravnih lepot

Povsem na drugi strani dežele se nahaja očarljiva Tirolska, ki jo zaznamujejo Alpe, mogočni vršaci, divje soteske in romantične doline. Vendar je to tudi dežela mondenih destinacij kot sta na primer St. Anton in Kitzbühel, krajev kot je Hall-Wattens, kjer se srečujeta tradicija in sodobnost, ter seveda deželne prestolnice Innsbruck, ki ponuja sliko urbanega, dinamičnega in svetovljanskega mesta. O pestri kongresni ponudbi iz prve roke obvešča kongresni urad Tirolske.

Za vse, ki iščete prireditvene lokacije s posebnim čarom, sredi idilične okolice, je pravi naslov ponudnik Wolf Hotels GmbH u. Co KG, ki nudi več hotelov različnih kategorij v lepi salzburški deželi.

„Welcome Home“ v hotelih Falkensteiner

Počutiti se na dopustu ali poslovnem potovanju kot doma. To je vodilo družinsko vodene hotelske verige Falkensteiner Hotels & Residences, ki združuje več kot 30 hotelov v Italiji, Avstriji, Srbiji, na Hrvaškem, Češkem in Slovaškem. Hoteli se večinoma ponašajo z izjemno lokacijo in odlično infrastrukturo. Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia se nahaja na primer neposredno ob smučišču Mokrine in vabi z ekskluzivnim dizajnom, obsežnim centrom dobrega počutja ter visokokakovostno opremljenimi konferenčnimi prostori. Falkensteiner Schlosshotel Velden po drugi strani leži tik ob obrežju Vrbskega jezera. Hotel, ki se ga spomnimo tudi iz priljubljene avstrijske serije, navdušuje z bogato tradicijo, razkošnimi sobami, odlično kuhinjo in spektakularnim razgledom na znamenito jezero.

To pa še zdaleč ni vse ...

Če želite preveriti obsežno ponudbo Avstrije na enem mestu, je za vas pravi naslov največja avstrijska incoming agencija Mondial. Ta nudi širok nabor z več kot 750 hoteli vseh kategorij, ki so primerni tako za zimske, poletne in sprostitvene počitnice kot tudi za vse vrste dogodkov. Za pomoč pri organizaciji konvencij, poslovnih dogodkov in motivacijskih srečanj se lahko obrnete na RAM Consulting GmbH, ki svoje storitve nudi po vsej Avstriji. Za vse, ki bi svoje goste radi presenetili s slastnimi dobrotami, pa priporočamo hitro pripravljivo pecivo, pice, pite in prigrizke Resch&Frisch.

V kolikor bi se želeli osebno srečati z avstrijskimi ponudniki, imate odlično priložnost za to 18. oktobra 2017 v hotelu Lev, kjer bo potekal dogodek MICE Experience 2017. Dogodek je brezplačen, prijavite se lahko preko e-naslova ljubljana@advantageaustria.org. Več informacij je na voljo na www.advantageaustria.org/si.