Bepanthen Plus, krema Foto:
Bepanthen Plus, krema Foto:
Bepanthen Plus, dermalno pršilo
Bepanthen Plus, dermalno pršilo

Prihaja čas leta, v katerem smo zaradi lažjih oblačil in povečanih športnih aktivnosti bolj izpostavljeni praskam, ranam in odrgninam, posledično tudi različnim okužbam. Še posebej to velja za otroke, ker, ko so njihova kolena in komolci v poletnih mesecih nezaščiteni z oblačili, priložnosti za igro in šport na prostem pa neskončno.

Za lepo celjenje ran brez zapletov in brazgotinjenja je pomembno, da se rana ne okuži. Ko jo očistimo, je ne pozabimo še razkužiti, saj lahko s tem skrajšamo čas celjenja in zmanjšamo brazgotino. Ko se krvavenje ustavi, lahko na rano nanašamo , ki pospeši obnovo kožne povrhnjice, omogoča prenos plinov in vode, rano dezinficira in celi. Bepanthen Plus krema je OTC zdravilo za oskrbo površinskih ran, ki preprečuje okužbe kože in pospešuje celjenje kožne povrhnjice.

Krema vsebuje klorheksidin in dekspantenol (pro-vitamin B5). Antiseptik klorheksidin rano dezinficira. Deluje močno protibakterijsko, saj ubija bakterije, zavira njihovo rast in razmnoževanje na klinično pomembne po Gramu pozitivne bakterije. S tem delovanjem preprečuje ali omejuje okužbo na površini kože. rano dezinficira.
Dekspantenol pa spodbuja obnovo kože od znotraj navzven in tako pospešuje celjenje rane. Po nanosu hitro in z lahkoto prehaja v kožo, v kožnih celicah pa pretvori v pantotensko kislino (pro-vitamin B5). Pantetonska kislina bistveno vpliva na tvorbo in obnovo kožnega epitelija, pospešuje celjenje ran in blaži vnetja.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

L.SI.COM.06.2016.1057