Dopoldne bodo predvsem v južni polovici Slovenije še nevihte z močnejšimi nalivi, popoldne le še v bližini morja. Foto: BoBo
Dopoldne bodo predvsem v južni polovici Slovenije še nevihte z močnejšimi nalivi, popoldne le še v bližini morja. Foto: BoBo
Jesen v parku
Vstopamo v jesen. Foto: BoBo

Po sončni in vroči prvi polovici septembra je zdaj pred nami tako koledarska kot vremenska jesen. Vremenoslovci napovedujejo ohladitve, dež pa je že ponoči zajel številne kraje po državi.


Kar nekaj udarov strele
Zaradi močnega vetra so zvečer na območju občin Krško in Sevnica za nekaj časa ostali brez elektrike, vse dokler niso delavci elektropodjetja odpravili napake na transformatorski postaji. Pri naselju Velike Lipljene v občini Grosuplje je zaradi udara strele drog električne napeljave zagorel, v občini Dobrova pa je strela udarila v gospodarsko poslopje.

V občinah Koper, Kobarid in Kranj je močan veter podiral drevesa. Ponekod so padla tudi na ceste, odstranili pa so jih gasilci.

Zvišali se bodo vodostaji rek
Hladnejše vreme in močni nalivi nas bodo spremljali ves ponedeljek, do torka zjutraj pa bo dež večinoma ponehal. Obilna količina vode bo zvišala tudi vodostaje, na poplavnih območjih pa se lahko vodotoki tudi razlijejo.

Zaradi padavin so po večini države ceste mokre in spolzke. Vozniki, vozite previdno in upoštevajte varnostne razdalje.

Ohladilo se bo, v torek pa zjasnilo
Popoldne se bo še ohladilo, saj se čez naše kraje premika hladna fronta. Na Primorskem bo začela pihati burja, v severovzhodni Sloveniji pa lahko veter doseže hitrost tudi do 70 kilometrov na uro.

V torek popoldne se bo že zjasnilo, v sredo in četrtek pa bo spet posijalo sonce.