Neurje je na vzhodu države povzročilo kar nekaj preglavic. Foto: STA
Neurje je na vzhodu države povzročilo kar nekaj preglavic. Foto: STA

Danes čez dan in v noči na ponedeljek so možni močni krajevni nalivi, z vetrom in točo, ki v večjem delu države lahko povzročijo hiter porast in razlitje tudi manjših vodotokov, dodajajo na agenciji za okolje.
Lokalna neurja, ki so v soboto popoldne zajela predvsem vzhod države, so sicer v soboto podrla več dreves, razkrivala strehe in poplavljala posamezne objekte. O podrtih drevesih, nagnjenih električnih drogovih in razkritih strehah zaradi neurij in močnega vetra so po podatkih uprave za zaščito in reševanje poročali s širšega območja Celja, Trbovelj in Brežic.

Otrok padel v obcestni jašek
.
Vreme na MMC-ju
.
Če imate fotografije neurja, nam jih lahko pošljete na mmc-notranja@rtvslo.si

.
V Zgornjem Dupleku se je zaradi razmočenih tal podrlo drevo in padlo na osebno vozilo, vendar je ostalo le pri gmotni škodi. Prav tako so padla drevesa tudi na Spodnji Polskavi poškodovala dva avtomobila. V Spodnjih Hočah pa so morali vozilo potegniti iz zalitega podvoza. V Poljčanah so gasilci izvlekli vozilo, ki je obstalo na poplavljeni cesti.
V Vratji vasi v občini Apače je zaradi podrtega visokonapetostnega električnega droga okoli 500 odjemalcev za krajši čas ostalo brez električne energije.

Meteorna voda je zalivala zlasti kletne prostore v več objektih na območju Novega mesta, Celja, Ptuja, Brežic in Maribora. Z več koncev poročajo tudi o zemeljskih plazovih, ki pa niso huje ovirali prometa.