Takšna toča je padala po 16. uri v kraju Skorno (občina Šmartno ob Paki). Foto: Jurij Prodnik
Takšna toča je padala po 16. uri v kraju Skorno (občina Šmartno ob Paki). Foto: Jurij Prodnik
Toča najhuje klestila v Savinjski dolini
Toča v Savinjski dolini. Avtor: Ivo Bider

Zaradi nevarnosti ponovitve padavin s točo na prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo, naj, če jih toča ujame v vozilu, ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih. Tudi tokrat so se namreč nekateri vozniki ustavili v predorih in podvozih, da bi zavarovali svoja vozila. Povzročili so zastoje ter ogrožali sebe in druge udeležence prometa. Na vzhodnem delu ljubljanske obvoznice je bil zaradi stoječih vozil zaprt predor Golovec v smeri proti Malencam, na Dolenjskem pa predor Debeli hrib.

Toča tudi pri vas? Ste jo mogoče ujeli v objektiv? Slike in informacije lahko delite z nami in javnostjo na: mmc-notranja@rtvslo.si.

Vreme v prihodnjih dneh
Ponoči in jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. V drugem delu noči in jutri čez dan bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe. Nevihte bodo manj verjetne. Na Primorskem bo pihala šibka burja, tam bo do večera večinoma suho, napoveduje Arso.

Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, v severozahodnih krajih okoli 7, najvišje dnevne pa večinoma od 17 do 22, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Večinoma suho bo na Madžarskem ter v vzhodni Hrvaški in v vzhodni Avstriji. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja.

Obeti: v ponedeljek in torek bo prevladovalo oblačno vreme. Deževalo bo pogosteje, deloma bodo plohe. Nevihte bodo manj verjetne.

Toča najhuje klestila v Savinjski dolini
Toča v Savinjski dolini. Avtor: Ivo Bider