Neurje je povzročilo kar nekaj škode v osrednji in vzhodni Sloveniji. Foto: BoBo
Neurje je povzročilo kar nekaj škode v osrednji in vzhodni Sloveniji. Foto: BoBo

Obilne padavine so tako povzročile precej škode, saj je v Jurkloštru v občini Laško močan veter razkril streho stanovanjske hiše, ki so jo gasilci prekrili s PVC-folijo, stanovalka pa je morala zaradi poškodovanega stropa začasno oditi k sorodnikom, piše na straneh uprave za zaščito in reševanje. V okolici Hrastja sta močan veter in toča uničila okoli 400 kvadratnih metrov strehe gospodarskega poslopja. Tudi tu so gasilci streho pokrili s PVC-folijo.

V Kristan Vrhu je neurje delno razkrilo dve strehi stanovanjskih objektov in štirih gospodarskih objektov, ki so jih gasilci že prekrili. Na Škofljici voda zalila klet, v Polhovem Gradcu je strela udarila v hlev in povzročila požar, na Igu je bilo potrebno črpanje vode, v Ljubljani je voda zalila delavnico, v Šentlovrencu pri Trebnjem pa je poplavilo župnišče.

V kraju Gornje Prapreče v občini Trebnje je meteorna voda s hriba zalila lokalno cesto Trebnje–Veliki Gaber in ogrožala dve gospodarski poslopji. Gasilci so vodo preusmerili z vrečami peska in s postavitvijo zapore preprečili, da bi voda zalila objekta. Neurje je podiralo tudi drevesa. V Mirni Peči je podrlo dve drevesi, dve drevesi pa je podrlo tudi v Rogaški Slatini.
Sicer pa bo danes deloma jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo spet nastale krajevne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj. V soboto in nedeljo bo sončno in vroče, s temperaturami nad 30 stopinjami C, v soboto pa bodo še posamezne vročinske nevihte, je zapisano na spletnih straneh Arsa.