Priložnost, da nedeljo peživite dejavno. Foto: EPA
Priložnost, da nedeljo peživite dejavno. Foto: EPA
Zima
Zimske razmere prinašajo prometne izzive. Pamet v glavo, na pot s popolno zimsko opremo. Foto: EPA

Če se boste odpravili na pot, pristojne institucije opozarjajo, da se je pod težo snega ponoči po državi podrlo nekaj dreves, zaradi česar je ponekod oviran promet.
Noč je bila zelo hladna. Samodejne vremenske postaje so po državi izmerile temperature krepko pod ničlo. Tako je bilo še ob osmi jutranji uri na Babnem polju -20, v Celju -15, Postojni -10 stopinj C ...
Nedelja bo precej jasna. Čez dan se bo od zahoda pooblačilo. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem do 7 stopinj Celzija. Ponedeljek bo pretežno oblačen, v zahodni in osrednji Sloveniji se bodo pojavljale padavine. Sprva kot rahel sneg, čez dan pa bo po nižinah deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 1 do 7, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.


Na določenih odsekih cest bodo promet ovirale posipne skupine, je zapisano na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Zaradi podrtega drevesa je popolnoma zaprta regionalna cesta Zagorje-Trbovlje čez Slačnik. Obvoz je po glavni cesti Zagorje-Trbovlje. Na cesti Ajdovščina-Col-Črni Vrh velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike zaradi snega na cestišču. Na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje je prepoved za tovorna vozila. Cesti čez prelaza Vršič in Pavličevo sedlo sta zaprti zaradi snega na cestišču. Prav tako je popolnoma zaprta cesta Mojstrana-Vrata.