Foto: BoBo
Foto: BoBo

Petkova neurja najbolj prizadela SV Slovenije

Neurja, ki so v petek popoldne zajela Slovenijo, so povzročala težave v več krajih po državi. Zaradi močnih sunkov vetra se je na vzhodu države podrlo več dreves, zaradi obilne količine dežja pa je meteorna voda zalila kletne prostore.

Precej težav je na vzhodu Slovenije povzročilo močnejše neurje, ki je v petek popoldne prizadelo območje med Ormožem in Gornjo Radgono. Zaradi sunkov močnega vetra se je na območju Ormoža podrlo več dreves, pet jih je padlo prek vodnikov elektroomrežja, ostala so podrta ovirala promet na posameznih cestiščih, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Na območju Juršincev je veter odkril ostrešji dveh stanovanjskih objektov, meteorna voda je zalila nekaj kletnih prostorov stanovanjskih objektov, prostore oljarne in poslovnega objekta ter nanesla blato na cestišča in v objekte.

Na območju Hrastnika in Kamnika sta hudournika ogrožala stanovanjski hiši, na območju Ljubnega in Zavrča pa sta se zaradi razmočenega terena sprožila zemeljska plazova, pri čemer je eden zasul cesto.

Za odpravljanje posledic neurij je bilo aktiviranih 16 gasilskih enot, ki so med drugim iz poplavljenih objektov izčrpale vodo, s protipoplavnimi vrečami zaščitile ogrožene objekte, odstranile podrto drevje in prekrile poškodovani ostrešji, so še sporočili z uprave za zaščito in reševanje.