Če ste nevihto ujeli v objektiv, jo pošljite na MMC, mi pa bomo fotografijo delili s širšo javnostjo. Foto: EPA
Če ste nevihto ujeli v objektiv, jo pošljite na MMC, mi pa bomo fotografijo delili s širšo javnostjo. Foto: EPA

Neurje z močnim dežjem in točo je zajelo Vitanje, hudournik pa je poplavil šest stanovanjskih hiš v Antonovi ulici. Gasilci PGD Vitanje so črpali vodo iz kleti stanovanjskih hiš, nudili pomoč občanom pri čiščenju in z vodo sprali ulice in lokalne ceste, na katere je naneslo zemljo in pesek. Zaradi nanosa zemljine v Paki je zaprta cesta Vitanje-Gornji Dolič. V kraju Breznu so prostovoljni gasilci iz reke Hudinje s pomočjo delovnega stroja odstranili večje drevo.

Neurje tudi pri vas? Ste ga mogoče ujeli v objektiv? Fotografije in informacije lahko delite z nami in javnostjo na: mmc-notranja@rtvslo.si.

Meteorna in hudourna voda sta zalili kleti dveh stanovanjskih hiš tudi v Socki v občini Vojnik. Tamkajšnji prostovoljni gasilci so pri treh hišah zaradi narasle reke Hudinje preventivno namestili poplavne vreče in iz dveh stanovanjskih hiš izčrpali vodo. Gasilci PGD Nova Cerkev pa so prav tako v občini Vojnik z delovnim strojem očistili veje, ki jih je reka Hudinja naplavila pod mostom v Novi Cerkvi.

V okolici Ljubljane je največ posledic povzročil močan veter. Ta je podrl drevo v naselju Kamnica v občini Dolsko, ki so ga prostovoljni gasilci nato odstranili s cestišča. Na Slovenski cesti v občini Mengeš pa je veter podrl zaščitno ograjo gradbišča in reklamni pano. Gasilci PGD Mengeš so zavarovali cestišče ter odstranili podrto ograjo.

Uprava za zaščito in reševanje nporoča tudi močnem nalivu v Kromberku na Goriškem. Zaradi dežja je v Iztokovi ulici obstajala nevarnost, da meteorna voda zalije stanovanjski objekt in sproži plaz. Posredovali so gasilci novogoriški poklicni in prostovoljni gasilci, ki so odprli jaške za odtok vode in preprečili, da bi voda zamakala hišo. Stanje pri objektu so si ogledale tudi pristojne občinske službe.

Vode utegnejo narasti
Po podatkih oddelka za hidrološko prognozo pri Arsu lahko danes popoldne in zvečer ob lokalnih intenzivnih nalivih po državi pride do hitrih porastov manjših vodotokov in hudournikov. Trenutno se nevihte prožijo predvsem v zahodni, osrednji, severni in južni Sloveniji, vendar so prav tako mogoče v vzhodnem delu države, so na Corsu zapisali v izrednem informativnem biltenu.

Sveža vremenska napoved na
MMC-jevem vremenskem podportalu.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so ponekod po državi zaradi neviht in močnih padavin ceste mokre, tudi vidljivost je lahko slabša, zaradi česar pozivajo k previdni vožnji in upoštevanju varnostne razdalje.

Zaradi posledic neurja oziroma nanosa večje količine materiala na cestišče je po njihovih podatkih zaprta regionalna cesta Vitanje-Gornji Dolič v Spodnjem Doliču. Obvoz je mogoč čez Velenje.