Neznanec je v potok izlil večje količine odpadnega blata. Foto: BoBo/Sobotainfo
Neznanec je v potok izlil večje količine odpadnega blata. Foto: BoBo/Sobotainfo

Drava vodnogospodarsko podjetje Ptuj dela še ne more začeti, dokler ni znano, kdo ga bo prevzel in kje ga bodo odložili, je poročala TV Slovenija. O tem odloča ministrstvo za okolje in prostor, od koder so sporočili, da se morajo s prevzemnikom dogovoriti še za zadnje podrobnosti, da se bo sanacija res lahko začela v kratkem. Neuradno naj bi blato začasno odložili na eni izmed že obstoječih lokacij za tovrstno dejavnost. Kam z njim naprej, ni znano.

Sorodna novica Po onesnaženju pri Hočah: "To je okoljski kriminal"

Težava je v veliki količini blata, saj bodo poleg tega v Hočah odstranjevali še blato, ki ga je nekdo pred časom prav tako nezakonito odložil v Dramljah, na obeh lokacijah skupaj pa naj bi bilo do 800 kubičnih metrov komunalnega blata.

V Hočah se bojijo napovedanih ploh

Medtem pa v Hočah s strahom pričakujejo naslednje dneve, ko so napovedane plohe in nevihte, saj se bo ob močnem deževju blato hitro spiralo in zelo verjetno pronicalo v podtalnico. Zato si sanacije želijo čim prej. Še vedno poteka tudi kriminalistična preiskava, da se izsledi storilec in pa čistilna naprava, s katere je bilo blato odpeljano.

Onesnažena voda. Foto: BoBo/Sobotainfo
Onesnažena voda. Foto: BoBo/Sobotainfo