Za soboto meteorologi napovedujejo delno jasno vreme, se bodo pa sredi dneva in popoldne še pojavljala posamezne plohe, na Primorskem tudi kakšna nevihta. Foto: Pixabay
Za soboto meteorologi napovedujejo delno jasno vreme, se bodo pa sredi dneva in popoldne še pojavljala posamezne plohe, na Primorskem tudi kakšna nevihta. Foto: Pixabay
Sonce
Temperature bodo prihodnji teden dosegle do 28 stopinj Celzija. Foto: BoBo

Petek je bil sprva delno jasen z občasno povečano oblačnostjo, popoldne pa je oblačnost začela naraščati. Proti večeru se bodo lahko začele pojavljati plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v severni in vzhodni Sloveniji. Mogoči bodo tudi močnejši nalivi. Kot so opozorili na Agenciji RS za okolje (Arso), lahko ob tem narastejo hudourniški vodotoki. Že v soboto proti jutru bodo padavine oslabele in večinoma ponehale, so napovedali.

Za soboto meteorologi napovedujejo delno jasno vreme, se bodo pa sredi dneva in popoldne še pojavljala posamezne plohe, na Primorskem tudi kakšna nevihta. Tam bo tudi najtopleje, temperature bodo segle do 28 stopinj Celzija. Drugod po državi lahko pričakujemo največ 25 stopinj.

Kakšna kaplja dežja bi lahko osvežila tudi nedeljsko jutro, nato pa se vse do torka obeta sončno in postopno toplejše vreme, so še napovedali na agenciji. V ponedeljek pa se bo začelo obdobje sončnega vremena, ki naj bi trajalo vse do konca tedna.

.
Toplotni val v okolici Slovenije
Nekateri vremenski portali so objavili napovedi, da bo velik del Evrope prihodnji teden zajel nov toplotni val, s temperaturami nad 30 stopinj. Vendar, kot pravijo vremenoslovci na agenciji za okolje (Arso), bo Slovenijo obšel. Vseeno pa bo zelo toplo in sončno s temperaturami med 27 in 28 stopinj. Bolj vroče, tudi s temperaturami 30 stopinj in več, bo v večjem delu Sredozemlja, na Balkanu in tudi v delih srednje Evrope.

Sončno vreme naj bi trajalo do konca tedna, ki je malce bolj negotov zaradi razvoja ciklona nad zahodnim Sredozemljem. Vendar, kot trenutno kaže, bo imel večji vpliv v zahodnem delu Evrope.