Voda je zalila več avtomobilov na dubrovniških cestah. Foto: MMC RTV SLO
Voda je zalila več avtomobilov na dubrovniških cestah. Foto: MMC RTV SLO
Dubrovnik zalila voda


Po poročanju Televizije Slovenija so številne ceste v mestu zaprli. Neprevozen je tudi del jadranske magistrale, saj so na nekaterih cestiščih kupi kamnov in zemlje. Zaradi jezera, ki se je napolnilo pred vhodom v Luko Gruž, je ta del mesta do nadaljnjega zaprt. Pred podjetjem FINA je voda odkrila železni jašek, zato so policisti iz varnostnih razlogov, mimoidoče voznike opozarjali na nevarnost na cesti.

Po napovedih vremenoslovcev bo danes na jugu Hrvaške padlo tudi do 50 litrov dežja na kvadratni meter, ob tem pa piha še močan jugo.

Arso: V Sloveniji bo jutri že suho vremo
Kot je za MMC dejal dežurni vremenoslovec z Agencije republike Slovenije za okolje (Arso), v Sloveniji ne pričakujejo poplav. Od zjutraj je v Ljubljani zapadlo 15 litrov padavin, v roku 24 ur naj bi jih zapadlo še enkrat več. Padavine se bodo čez noč preselile na severovzhodni del Slovenije, jutri bo že suho vreme.

"Vodnatost rek po Sloveniji se je v preteklem tednu povečala in reke po državi imajo srednje letne pretoke. Kraškima rekama Ljubljanici in Krki je pretok začel naraščati včeraj in bo postopoma naraščal tudi danes. V soboto bo pretok obeh rek predvidoma začel počasi upadati. Preostale reke po državi imajo pretoke večinoma nespremenjene ali blago upadajo. Do konca tedna bodo reke ohranjale svojo vodnatost, pri čemer se bodo pretoki rek le malo spreminjali," je Arso zapisal na svoji spletni strani.

Dubrovnik zalila voda