Voda je v Murski Soboti zalila 120 objektov. Foto: MMC RTV SLO
Voda je v Murski Soboti zalila 120 objektov. Foto: MMC RTV SLO

Voda je zalila 120 objektov, zato je moralo posredovati 108 gasilcev. Poleg stanovanjskih blokov in hiš je meteorna voda zalila tudi hotel Diana, Center srednjih in poklicnih šol, prodajalno in gostinski lokal.

Občani si se pritoževali tudi, da ni delovalo kanalizacijsko omrežje, a v Komunalnem podjetju Murska Sobota odgovarjajo, da je sistem preizkušen in deluje dobro, da pa sta odpovedali dve črpalki, ki so ju kmalu usposobili. Težava je v dimenzioniranosti sistema, ki tolikšne količine vode ni mogel odvajati.

Padavine so bile za kmetijstvo dobrodošle
Toča je bila najmočnejša v občini Gornji Petrovci, škoda pa je v Stanjevcih in Križevcih najvidnejša na grozdju. Direktor kmetijsko-gozdarskega zavoda v Murski Soboti Franc Režonja je ob tem dejal, da je bil dež izjemno dobrodošel, še posebej za osrednji del Pomurja in Mursko Soboto, Odrance in Turnišče, saj so tla večinoma prodnato-peščena. V ponedeljek je namreč Režonja že opozarjal, da bo suša jesenski pridelek oklestila za 20 odstotkov.

Voda je zalila tudi klet na Ptuju, gasilci pa so morali priskočiti na pomoč še zaradi plazu, ki je zasul cesto. V Mariboru je meteorna voda zalila rampo trgovine.