Nevihtno vreme z močnejšimi nalivi in vetrom je po podatkih uprave za zaščito in reševanje povzročilo nekaj težav. Foto: EPA
Nevihtno vreme z močnejšimi nalivi in vetrom je po podatkih uprave za zaščito in reševanje povzročilo nekaj težav. Foto: EPA

Ožji del Nove Gorice je okoli 14. ure zajelo močno neurje. Obilne meteorne vode so v zelo kratkem času poplavile večje število objektov v središču mesta, je povedal poveljnik regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko Samo Kosmač.

Novogoriški poklicni in prostovoljni gasilci so opravili okoli 15 intervencij, v katerih so črpali vodo iz kletnih in pritličnih prostorov nekaterih stavb. Med zalitimi stavbami sta bila tudi igralni salon in restavracija.

Kosmač je pojasnil, da meteornim jaškom ni uspelo odvajati tako velikih količin vode v tako kratkem času, zato je prišlo do zalivanja kleti in drugih prostorov. Zaradi zmočenega inventarja je verjetno nastala tudi škoda, a za zdaj o tem še ni podatkov.

Zalit trgovski center
Trebnje je okoli 15.30 zajelo neurje z močnim dežjem. Voda je zalila več kletnih prostorov in stavb, med drugim Center Mercator, občinsko stavbo in trebanjsko knjižnico. Na cesti Trebnje–Studenec je naliv povzročil manjši zemeljski zdrs. Pri črpanju vode na terenu so pomagali gasilci.

Nevihtno vreme z močnejšimi nalivi in vetrom je po podatkih uprave za zaščito in reševanje povzročilo težave tudi v Ljubljani. Tako je okoli 14. ure na Brodarjevem trgu veter podrl drevo, ki je nato padlo na tri osebna vozila. Gasilci so drevo odstranili, v vozilu, iz katerega se je kadilo, pa so preventivno odklopili akumulator.

Prav tako okoli 14. ure je na Vojkovi ulici veter odtrgal balkonski nadstrešek. Obvisel je na balkonu, odstranili so ga gasilci. V prestolnici so imeli nekaj dela tudi s črpanjem meteorne vode, ki je zalila kleti nekaterih stavb.

Nevarnost neviht na vzhodu države
Sicer se vreme na jugozahodu Slovenije že umirja, še vedno pa obstaja nevarnost neviht na vzhodu države, so opozorili na agenciji za okolje. V prihodnjih dveh ali treh urah se bo ozračje povsod umirilo, noč bo prinesla tudi razjasnitev.

V sredo bo sončno s popoldanskimi nevihtami, ki se bodo lahko ponekod pojavljale še v noči na četrtek. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 stopinj Celzija.