Zaradi vetra in razmočenih tal se je porušilo nekaj dreves. Foto: MMC RTV SLO
Zaradi vetra in razmočenih tal se je porušilo nekaj dreves. Foto: MMC RTV SLO

Močan veter je v naselju Zdole v občini Krško podrl drevo, ki je padlo na električne vode. Zaradi iskrenja je zagorelo na grmovni površini, a so gasilci požar pogasili in tako preprečili, da bi se razširil na bližnji gozd.

V Elektru Krško so zaradi poškodovane napeljave nato odklopili dobavo električne energije naseljem Pleterje, Zdole, Potoče, Kremen, Bučerca, Sremič in Koritno, dela na elektrodistribucijskem vodu pa bodo nadaljevali še danes.

Je neurje zajelo tudi vaš kraj? Delite fotografije in videoposnetke z uporabniki na Mojem spletu!

Zagorelo v gasilskem domu
Ponoči je zagorelo v gasilskem domu v Hrašenskem Vrhu v občini Radenci. Požar je uničil stolp gasilskega doma z napravo ponudnika mobilne telefonije in pisarniški inventar. Gasilci so požar še pravočasno pogasili, tako da je vsa gasilska oprema v domu ostala nepoškodovana.

Močan veter je v občinah Šmarje pri Jelšah, Prevalje in Kidričevo odkril nekaj streh, v Bistrici ob Dravi je meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše, v Gornji Radgoni je neurje na cesto podrlo drevo, v občini Sveta Ana v Slovenskih goricah pa se je drevo podrlo na gospodarsko poslopje.

Del Prekmurja pa je okoli pol dveh zjutraj zajela toča v velikosti oreha. Toča je padala v naseljih Selo, Prosenjakovci, Čikečka vas, Vučja Gomila in Fokovci v občini Moravske Toplice, največ škode pa povzročila na vinogradih in poljščinah.