Strele so zanetile tudi nekaj požarov. Tako je svetlobo strele ujel v objektiv naš uporabnik olympus-66. Foto: uporabnik olympus-66
Strele so zanetile tudi nekaj požarov. Tako je svetlobo strele ujel v objektiv naš uporabnik olympus-66. Foto: uporabnik olympus-66
Neurje na Obali

Na koprskem se je namreč okrog 18. ure razbesnela tramontana s točo, ki je podrla več dreves med Koprom in Dragonjo. Poškodovani so bili številni avtomobili, strele so zanetile več požarov, močni dež je poplavil tudi nekaj kletnih prostorov, sunki vetra pa odnesli nekaj streh. V Piranu je voda zalila Tartinijev trg, večji del Kopra je bil več ur brez elektrike, cesta v Strunjanu je bila v obe smeri zaprta.

Cenilci škode bodo na delu ves dan, po prvih ocenah pa je nastala za več kot 100.000 evrov gmotne škode.

Krajevna neurja so se razbesnela tudi drugod po Sloveniji. Na Celjskem so največ težav povzročila v krajih Laško, Rimske Toplice in Radeče. Veliko je namreč izruvanih dreves, ki so padla tudi na glavno cesto Laško-Radeče in povzročala zastoje prometa.

Tudi na območju Ljubljane je veter spet lomil drevesa in odkrival strehe. V silovitem nalivu je voda zalivala kleti. V občini Litija je veter odkril nekaj streh in trgal električno napeljavo, v Zagorju ob Savi pa so ponekod ostali brez električne energije.

Ali ste tudi sami doživeli neurje? Objavite svoje posnetke in fotografije na MMC-jev MojSplet.

Danes bo sprva oblačno s krajevnimi padavinami, lahko pa pričakujemo tudi posamezne nevihte. Popoldne bo dež večinoma ponehal.

Oglejte si fotografije neurja v Kopru, ki nam jih je posredovala uporabnica Mojega spleta sabina4

Neurje na Obali