Čeprav je močno sneženje ponehalo, so ceste ponekod poledenele in zasnežene, zato je potrebna previdnost. Foto: BoBo
Čeprav je močno sneženje ponehalo, so ceste ponekod poledenele in zasnežene, zato je potrebna previdnost. Foto: BoBo

Največ snega je zapadlo v Ratečah, kjer so namerili 30 centimetrov debelo snežno odejo, 20 centimetrov pa ga je zapadlo v Postojni.

Na agenciji za okolje opozarjajo na verjetnost razlivanja meteornih voda. Do razlivanja lahko pride zaradi zamrznjenih tal, spremenjenih odtočnih razmer in padavin, in sicer predvsem v zahodnem in južnem delu države, opozarjajo na Agenciji Republike Slovenije za okolje.

Sobota bo večinoma minila brez padavin
Po napovedih vremenoslovcev bo sobota minila brez padavin, sprva bo pretežno oblačno, popoldne pa se obeta več sonca. Ponekod bo zapihal zahodni veter. Temperature se bodo gibale med -1 in 3 stopinjami Celzija, ob morju pa bodo narasle do 7 stopinj Celzija. Tudi v nedeljo po napovedih padavin ne bo. Dan bo delno jasen z občasno povečano oblačnostjo in jutranjo meglo. Na Primorskem bo pihala burja, piše na spletni strani Arsa. V ponedeljek bi lahko znova snežilo.

Sneg je povzročil kar nekaj preglavic na cestah po državi, zaradi nizkih temperatur pa so lahko ceste predvsem na Primorskem poledenele.

Ceste so poledenele, na voziščih ponekod sneg
V petek se je zaradi sneženja in zimskih voznih razmer zgodilo več prometnih nesreč in zdrsov. V prestolnici je veliko voznikov imelo težave pri speljevanju, pomagali so jim mimoidoči pešci, avtobuse mestnega potniškega prometa pa so pomagali potiskati kar potniki, poroča STA.

Zaradi težkega snega so se podirala tudi drevesa, ki so promet ovirala v Destrniku, Razkrižju, Brežicah, Sevnici, Celju, Podvelki, Podlehniku in Juršincih. Zaradi ledu, saj je pred sneženjem deževalo, so se zgodili tudi številni padci in poškodbe, ki so močno obremenili urgence.

V prometnoinformacijskem centru, čeprav je napovedan dan brez padavin, opozarjajo na meglo v pasovih, ki lahko predvsem na Primorskem zmanjšuje vidljivost. Ceste so ponekod poledenele, na voziščih pa so predvsem na dolenjski in primorski avtocesti ter na ljubljanski obvoznici ledene plošče, zato opozarjajo na previdno vožnjo.