Toča se je tokrat znesla nad predeli Prekmurja. Foto: EPA
Toča se je tokrat znesla nad predeli Prekmurja. Foto: EPA

O poplavljanju stanovanjskih hiš in drugih objektov so poročali iz Zreč, Celja, Šmartnega ob Paki, Slovenskih Konjic in Žalca. V Celju je med drugim poplavilo tudi podvoza na Kersnikovi ulici in pri glavni pošti, v Založah v občini Polzela pa je narasli potok Ložnica na dveh mestih poplavil lokalno cesto. Meteorna voda je na Polzeli ogrožala prostore osnovne šole in vrtca.

Vremenska napoved: Danes bo večinoma sončno, popoldne pa bodo nastajale nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija.

V Prelski pri Velenju je po udaru strele zagorela strešna konstrukcija gospodarskega objekta. Strela je zanetila požar tudi na kmetijskem objektu v Spodnjih Gorčah pri Braslovčah, v Razgoru v občini Vojnik je zaradi strele zagorela streha stanovanjske hiše. V vseh primerih so požare hitro omejili in pogasili.

Nekaj primerov zalivanja objektov so imeli tudi na Gorenjskem ter v Prekmurju. Tu so imeli sicer največ težav s točo. V občini Tišina je prišlo do močnega naliva s točo v velikosti lešnika, izpadla je tudi dobava električne energije. O nalivih s točo so poročali še iz Rogašovcev in Cankove.

V Beltincih je v neurju zlomilo električni drog, tako da je električni kabel visel čez cesto. Zunaj naselja Skakovci v občini Cankova je močan veter prek ceste podrl drevo.