Policijska uprava Kranj je sporočila, da so močni sunki vetra lahko zelo nevarni predvsem pri višjih hitrostih na avtocesti in na cestah zunaj naselij ter v primeru tovornih vozil in kombijev.

Po napovedih agencije za okolje lahko najmočnejši sunki severnega vetra tudi v četrtek, predvsem v severnem delu Slovenije, še presegajo hitrost 70 kilometrov na uro. Foto: Pixabay

Policisti odsvetujejo udeležbo v prometu z enoslednimi vozili, kot so kolesa in mopedi, ter predlagajo izogibanje prehitevanju. Opozarjajo, da se lahko na cestah pojavljajo tudi ovire, kot so smetnjaki, veje, strešniki in padla drevesa.

Po četrti uri ponoči so bili gorenjski policisti obveščeni o razsutih strešnikih na cesti v Smokuču. Tudi v drugih vaseh pod Stolom, kjer so vajeni karavanškega fena, na posameznih hišah manjkajo nekateri strešniki. Obveščeni so bili tudi o podrtem drevju v Bobovku, na Lipcah, v Zvirčah in na Cankarjevi cesti v Tržiču, kjer je po poročanju uprave za zaščito in reševanje drevo poškodovalo dve osebni vozili.