Prva vremenska fronta nas bo prešla v noči na soboto, druga pa predvidoma naslednji torek. Foto: BoBo
Prva vremenska fronta nas bo prešla v noči na soboto, druga pa predvidoma naslednji torek. Foto: BoBo
Najbolj vroče bo v osrednji in vzhodni Sloveniji. Foto: BoBo/Arso

Še vedno velja tudi opozorilo za veliko toplotno obremenitev, ki ga je za danes in za četrtek izdala agencija. Danes opozorilo velja zlasti za območje nižin Primorske, od četrtka naprej pa bo velika toplotna obremenitev tudi v osrednji in vzhodni Sloveniji. Lahko pa v četrtek popoldne predvsem v vzhodni polovici države nastane tudi kakšna nevihta. Dnevne temperature bodo od 30 do 35 stopinj Celzija.

V petek zaradi bližine vremenske fronte, ki nas bo predvidoma prešla v soboto, na Arsu ponovno pričakujejo nekaj več vremenskega dogajanja. Popoldne ali zvečer se bodo začele pojavljati nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. V soboto čez dan bodo krajevne padavine ponehale. Ob koncu tedna meteorologi tako napovedujejo osvežitev. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od 18 do 23, najvišje dnevne od 30 do 35 stopinj Celzija. Druga vremenska fronta nas bo prešla predvidoma naslednji torek.

Po trenutnih izračunih torej kaže, da bo vročina vztrajala nad našimi kraji do vključno petka. Skupno bomo torej našteli od sobote, 28. julija, 14 zaporednih vročih dni, so še zapisali na Arsu.