Neurja so se nadaljevala tudi ponoči. Foto: BoBo
Neurja so se nadaljevala tudi ponoči. Foto: BoBo
Toča
Po napovedih vremenoslovcev grožnja s točo še ni minila. Foto: MMC RTV SLO

Uprava za zaščito in reševanje poroča o številnih posledicah nočnih neviht. Na Gorenjskem je neurje s točo največ preglavic povzročilo na Jesenicah. Poklicni gasilci so po polnoči iz več stanovanjskih hiš izčrpali meteorno vodo. To so počeli na ulici Srečka Kosovela, na Gradnikovi ulici, na Slovenskem Javorniku in na Koroški Beli.

Sveža vremenska napoved na MMC-ju
Animirani prikaz padavin nad Slovenijo
***
Neurje tudi pri vas?
Delite slike z nami na Mojem spletu.
Svoje posnetke nam lahko pošljete tudi na lokalno@rtvslo.si

Kletne prostore je zalilo tudi v stanovanjski hiši v Račah na Mariborski ulici, na Ptujski ulici pa cestišče. V ilirskobistriški občini so tudi morali črpati meteorne vode, ki so zalile hlev v Knežaku.

Podiralo je drevesa
Drevesa so pod močnim vetrom padala v okolici Tržiča in zaprla ceste Tržič-Brezje, Kovor-Loka. O podrtih drevesih poročajo tudi iz naselij Slape in Pristava. Že v torek popoldan pa je drevo padlo na cestišče v Topolšici. Posledice so odstranili krajevni prostovoljni gasilci.

Popolnoma pogorelo gospodarsko poslopje
Iz neznanega vzroka je okrog 22.30 zagorelo kmetijsko gospodarsko poslopje v velikosti 300 kvadratnih metrov. Ogenj je izbruhnil v ostrešju, uničil pa celoten objekt. Domačinom je sicer uspelo pravočasno rešiti živino, poklicni in prostovoljni gasilci iz 11 društev pa so pred požarom obvarovali sosednjo hišo. Policisti bodo danes opravili ogled kraja požara.

Veter odkrival strehe
Slabo jo je odneslo tudi gospodarsko poslopje v naselju Šmiklavž na Štajerskem, saj je veter razkril okoli 30 kvadratnih metrov ostrešja. Že v torek popoldan pa je neurje razkrilo del strehe na stanovanjski hiši v Jurovskem dolu. Okoli 80 kvadratnih metrov odkritega ostrešja na gospodarskem poslopju v naselju Grabonoš v Prekmurju so že ponoči prekrili lokalni gasilci.

Neurje z močnim vetrom je odkrilo streho tudi na stanovanjski hiši v vasi Novaki v občini Cerknica ter streho na objektu v gradnji, ki je bila prekrita s ponjavo, v naselju Podstenje v občini Ilirska Bistrica.

Strele netile požare
Zaradi udara strele je izbruhnil tudi požar na gospodarskem poslopju v naselju Podgorje v občini Slovenj Gradec. Požar so pogasili gasilci PGD Podgorje, Slovenj Gradec, Gaberke, Šoštanj mesto, Lokovica in Škale. Ogenj je v celoti uničil objekt, poginilo je šest govedi, v požaru pa je bilo uničenega tudi več orodja. V Velenju je zaradi strele zagorel travnik.
Nevihte tudi danes
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Manj verjetne bodo ob morju. Ponekod bo čez dan pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Arsa. Ponekod bo tudi toča, so sporočili z uprave z zaščito in reševanje.