Hidrološko opozorilo za primer hujših nalivov. Foto: ARSO
Hidrološko opozorilo za primer hujših nalivov. Foto: ARSO
Hidrološko opozorilo
Hidrološko opozorilo za noč na četrtek in četrtek. Foto: ARSO
Oranžni alarm zaradi močnega deževja je za četrtek razglašen za celo Slovenijo
Oranžni alarm je zaradi močnega deževja za sredo razglašen za zahodno polovico Slovenije, za četrtek pa za vso državo. Oranžni alarm v Arsovi legendi pomeni: "Bodite pripravljeni!" Foto: Arso

Po podatkih agencije za okolje (Arso) bodo krajevno močnejše padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije. Krajevno lahko pade do okoli 100 litrov dežja na kvadratni meter. V sredo popoldne in v noči na četrtek se bodo padavine še okrepile in postopno zajele večji del države.

Ob tem bodo naraščali sprva hudourniki in manjši vodotoki, od četrtka tudi večje reke - pri tem lahko posamezne presežejo opozorilne pretoke in poplavijo. Obstaja pa tudi možnost, da se vodotoki ponekod razlijejo v večjem obsegu, opozarja Arso. Padavinsko obdobje se bo nadaljevalo predvidoma do sobote zjutraj.

Priporočamo spremljanje napovedi in opozoril, poudarjajo na agenciji za okolje.

Možnost poplav na Obali
Med 19. in 21. uro, predvsem pa v sredo zjutraj med 6. in 9. uro, lahko gladina morja na mareografski postaji Koper preseže višino 300 centimetrov in poplavi nižje ležeče dele obale. Plimovanje morja bo povišano tudi v četrtek in petek.

Vremensko napoved lahko sproti spremljate tukaj!


Zadnja vremenska napoved

Arso je ob 18. uri posodobil tudi vremensko napoved. Ponoči in jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. V vzhodni Sloveniji bo še večinoma suho vreme, drugod pa bo občasno deževalo, najmočneje v Posočju. Pihal bo zmeren do okrepljen veter južnih smeri, ob morju jugo.

Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 16, najvišje dnevne od 13 do 20 stopinj Celzija.

V noči na četrtek se bodo padavine okrepile tudi v osrednjih krajih in se širile proti vzhodni Sloveniji, vmes bodo nevihte. V četrtek bo oblačno in deževno, ponekod bodo tudi močnejši nalivi. Večinoma oblačno in občasno deževno vreme se bo nadaljevalo tudi v petek in soboto, še naprej pa bo toplo za ta čas.


Spodaj si lahko ogledate hidrološki opozorili za noč na četrtek in četrtek. Vir: Agencija za okolje RS