Ponekod po Sloveniji bodo nevihte še do večera. Foto: EPA
Ponekod po Sloveniji bodo nevihte še do večera. Foto: EPA

O posledicah obilnega dežja poročajo iz Nove Gorice, kjer so meteorne vode poplavile cestišče v kraju Čepovan, Brezovice, kjer je voda zalila hišo, Škofje Loke, kjer so črpali vodo iz kleti, Kamnika, kjer je iz sifona pred garažo hiše v Mekinjah bruhala umazana voda, Slovenj Gradca, kjer je zamakala streha večstanovanjskega objekta, in Ormoža, kjer je bilo poplavljeno dvorišče stanovanjske hiše.


Jutri bo dež postopoma ponehal
Ponoči bo pretežno oblačno. Še se bodo pojavljale padavine, na jugu kot nevihte, ki bodo do večera lahko krajevno močnejše. Pihal bo severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Jutri bo dež od severozahoda postopno ponehal, delno se bo zjasnilo. Popoldne bo spremenljivo oblačno, predvsem v hribovitem svetu bo še nastala kakšna ploha, ob morju tudi nevihta. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 15, na Primorskem do 20 stopinj Celzija. V ponedeljek in torek bo zjutraj in dopoldne delno jasno in ponekod po kotlinah megleno. Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastalo bo nekaj ploh. V sredo bo večinoma sončno, krajevne plohe bodo malo verjetne.