Požari so zajeli več hiš na redko poseljenem območju vzhodno od Antalye. Foto: Reuters
Požari so zajeli več hiš na redko poseljenem območju vzhodno od Antalye. Foto: Reuters

V sredo so požari izbruhnili na štirih krajih približno 75 kilometrov vzhodno od turističnega mesta Antalya. Turški medij Hürriyet Daily News je poročal, da je letos mesto obiskalo več kot tri milijone turistov.

Na redko poseljenem območju je ogenj popolnoma uničil 20 poslopij, v katerih je živelo 500 ljudi. Umrli so trije ljudje, tudi 82-letnik, ki je živel sam. 122 ljudi je bilo poškodovanih, 58 jih še vedno potrebuje zdravljenje, so sporočili iz turškega urada za katastrofe in izredne razmere.

Župan Antalye Muhittin Böcek je povedal, da so požari na vseh štirih lokacijah izbruhnili naenkrat. "To kaže, da so bili podtaknjeni. Vendar za zdaj nimamo jasnih informacij o tem," je dodal.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je povedal, da so pristojne oblasti sprožile preiskavo. Ob tem je vsem, ki jih je prizadel požar, obljubil podporo.

Od srede do četrtka je v Turčiji izbruhnilo 41 požarov v 13 pokrajinah, večino so že pogasili, je sporočil turški minister za kmetijstvo in gozdarstvo Bekir Pakdemirli. Gašenje, pri katerem sodeluje 1800 pripadnikov civilne zaščite in 29 helikopterjev, se nadaljuje, poroča nemška tiskovna agencija DPA.