Megla po kotlinah bi lahko pokvarila vidljivost. Foto: MMC RTV SLO
Megla po kotlinah bi lahko pokvarila vidljivost. Foto: MMC RTV SLO

"Edini problem je lahko kakšna megla po kotlinah, ki bi nekoliko pokvarila vidljivost," še dodaja Brane Gregorčič z Agencije RS za okolje. Za silvestrovanje na prostem se je zato treba primerno opremiti. "Pri -5 na prostem več ur skupaj je treba kar malo skakati, drugače te začne zebsti," priporoča Gregorčič in dodaja, da bodo "bolj kot hladni napitki verjetno prišli do izraza topli, kot so vroča čokolada, kakav, lahko pa tudi kuhano vino, če ne bomo vozili".


Vreme najlepše v hribih
Kjer je sneg že zdaj, bo seveda tudi za novo leto, saj bodo temperature v prihodnjih dneh v glavnem ves čas pod ničlo. Smučišča s snežno odejo in urejenimi progami bodo brez težav do konca tedna izkoristila svoje zmogljivosti. Najlepše vreme čez praznike bo v hribovitem svetu, saj bo veliko sonca. Megla bo po kotlinah, tudi ob morju se morda lahko pojavi kakšna megla ali pa nizka oblačnost.

Zima bo nekje do marca
Vreme bo v prvih dneh novega leta brez večje spremembe. Kakšna snežinka je morda mogoča že z nedelje na ponedeljek, vendar najverjetneje ne. Možnosti za novo sneženje bodo v drugi polovici prihodnjega tedna. Vendar te napovedi niso zelo zanesljive, za zdaj pa ne kaže, da bi mraz popuščal. Zima bo trajala približno do marca.

V petek in soboto se bo nadaljevalo suho zimsko vreme. Ponekod po nižinah, lahko pa tudi ob morju, se bo zadrževala megla oz. nizka oblačnost. Več sonca bo v višje ležečih krajih.