Ponoči in zjutraj so v več stavb udarile strele in zanetile požare. Foto: BoBo
Ponoči in zjutraj so v več stavb udarile strele in zanetile požare. Foto: BoBo
Posledice neurja po Slovenij
Neurje povzročalo nevšečnosti, večje škode ni bilo

Dežurni v Centru za obveščanje Franc Vide je za Radio Slovenija povedal, da je največ težav v občinah v okolici Ljubljane. "Gasilci črpajo vodo iz objektov, odstranjujejo podrta drevesa in prekrivajo strehe, ki jih je poškodoval močan veter. Zaradi udara strel prihaja do izpadov električne energije, zagorelo pa je več objektov," je pojasnil.

V Podkraju pri Velenju je strela udarila v transformatorsko postajo in bližnjo hišo, v Spodnjem Prekarju v občini Moravče je zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje, v Vrbičju v občini Grosuplje stanovanjska hiša, na Osolniku v občini Medvode pa gospodarsko poslopje ob hiši.

Strela je požar zanetila tudi na kozolcu v Dolenjih Jesenicah (občina Šentrupert), zagoreli pa sta tudi dve stanovanjski hiši v Slovenskih Goricah.

Previdno tudi na cesti!
Na prometnoinformacijskem centru opozarjajo, da je zaradi močnega deževja ponekod na cestah večja količina vode, zato voznikom svetujejo, naj vozijo previdno.

Zaradi lokalnih nalivov so oz. bodo močno narasli hudourniki in manjši vodotoki, opozarjajo vremenoslovci in dodajajo, da so dopoldne še mogoči močni nalivi in sunki vetra, nato pa naj bi se vreme počasi umirilo.
Zaradi velike količine padavin, ki so zajele zahodni, osrednji in južni del države, Geološki zavod Slovenije opozarja prebivalstvo na območju severozahodne in na območju vzhodnega dela osrednje Slovenije o povečani možnosti pojavljanja zemeljskih plazov.

Do pojavljanja plazov lahko pride tudi v drugih predelih osrednje in severovzhodne Slovenije, a je tam možnost nekoliko manjša. Prebivalstvo na območjih, kjer so se v preteklosti že pojavljali plazovi, naj bodo pozorni na dogajanja v tleh nad in pod objekti, ki so zgrajeni na pobočjih ali tik ob njih.

Posledice neurja po Slovenij
Neurje povzročalo nevšečnosti, večje škode ni bilo