Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na Policijski upravi Kranj ob lepem vremenu prav tako opozarjajo na zelo nizke temperature v gorah. Vse, ki bi se odločili za obisk gora, pozivajo k odgovornemu gibanju in ustrezni opremi, bodisi peš bodisi na turni smuki.

Turni smučarji naj tako izvajajo teste stabilnosti snežne odeje in prekinejo vzpon, če razmere niso ustrezne. Splošna nevarnost proženja snežnih plazov do 1800 metrov je namreč tretje stopnje, nad to mejo pa je velika nevarnost, četrte stopnje.

Mraz bo počasi popustil

V soboto bodo najvišje dnevne temperature od minus pet do minus ene stopinje, na Goriškem in ob morju okoli dve stopinji Celzija.

Ponoči bo v vzhodni polovici Slovenije pretežno oblačno, na Kočevskem in v Beli krajini lahko občasno naletava sneg. Drugje bo pretežno jasno. Burja na Primorskem pa bo začela slabeti. Najnižje jutranje temperature bodo v nedeljo od minus 11 do minus pet stopinj, v alpskih dolinah do minus 16, ob morju malo pod ničlo.

V nedeljo bo pretežno jasno, pihal bo severni do severovzhodni veter, burja na Primorskem pa bo še naprej slabela. Najvišje dnevne temperature bodo že malo višje, od minus dve do štiri stopinje, na Primorskem okoli sedem.

Mraz bo popustil in sredi tedna bodo temperature čez dan precej višje, jutra pa bodo še hladna.