Dež, veter, toča in strele na Štajerskem. Foto: EPA
Dež, veter, toča in strele na Štajerskem. Foto: EPA
Neurja zajela sever in vzhod države

Na cesto v Bistri se je sprožil zemeljski plaz dolžine 150 metrov, v katerem je približno 60 kubičnih metrov zemlje in dreves, ter zaprl lokalno cesto za promet v smeri Bistra–Najevska lipa proti Smrekovcu. Mesto plazu si je ogledala županja, gasilci PGD Črna na Koroškem pa so na cesto postavili opozorilno signalizacijo. Jutri bodo plaz sanirali s pomočjo gradbene mehanizacije.

Na območju Maribora je v neurju veter lomil veje, padala je toča.

Arso napoveduje, da se močnejše nevihte danes lahko pojavijo zlasti na severu in vzhodu Slovenije, v ponedeljek pa bo možnost krajevnih neurij povečana po vsej državi.
-

Za danes sredi dneva vremenoslovci še opozarjajo na veliko toplotno obremenitev. Bolj sveže bo že v ponedeljek, ko bodo najvišje dnevne temperature v notranjosti segle do 27, le na jugu države še do 30 stopinj Celzija.

Nestanovitno in sveže vreme se obeta tudi za torek in sredo. Dopoldne bo precej sonca, predvsem sredi dneva in popoldne pa bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte.
Nevihte v hrvaški Istri
Hrvaški medij Index poroča, da so neurja zajela hrvaški del Istre, kjer so se temperature posledično znižale za 10 stopinj Celzija.

Neurja zajela sever in vzhod države