Vreme in podnebje
slice
Močnejši nalivi v osrednji in vzhodni Sloveniji, v Ljubljani črpali meteorno vodo
Možnost naraščanja hudourniških vodotokov, 14. avgust 2018 ob 11:01 V osrednji in vzhodni Sloveniji so še mogoči krajevno močnejši nalivi. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki.
5
Morda najbolj vroč dan letos, pijte dovolj vode, previdno tudi na cesti
27
9. avgust 2018 ob 16:03 Poletna vročina bo morda dosegla letošnji vrhunec. Temperatura se je ponekod dvignila do 35 stopinj Celzija, drugod 30, zato za večji del države velja opozorilo zaradi velike toplotne obremenitve.
Pred nami je najbolj vroč teden v tem poletju
46
30. julij 2018 ob 11:45 Slovenijo je zajel p rvi letošnji vročinski val v tem poletju. Najbolj vroče bo do sredine tedna. Za zdaj pa, kot pravijo na Arsu, ne kaže, da bi se vročina bistveno stopnjevala.
Prvi vročinski val nas bo dosegel v nedeljo
44
27. julij 2018 ob 12:08 Prvi vročinski val bo po napovedih vremenoslovcev dosegel tudi naše kraje, najbolj vroče bo od nedelje pa do sredine prihodnjega tedna.
Foto: Slovenijo zajele nevihte, v noči na nedeljo huda ura v hrvaški Istri
13
22. julij 2018 ob 19:03 Večji del države je znova zajelo neurje in povzročilo nekaj nevšečnosti.
Na Dolenjskem veter podiral drevesa, voda zalivala kleti Agencija RS za okolje opozarja, da so do sredine noči na nedeljo mogoča krajevna neurja.
4
Po nekaj sončnih dneh znova mogoča krajevna neurja Agencija RS-a za okolje (Arso) je oranžno stopnjo ogroženosti zaradi neurij izdala za večji del Slovenije, z izjemo severozahoda.
11
Vročinski val v Quebecu zahteval več kot 50 življenj Provinca Quebec na vzhodu Kanade je pod udarom enega najhujših vročinskih valov, s katerim so zdravstvene oblasti povezale več kot 50 smrti.
11
Škodo po hudi toči v Beli krajini že izplačujejo Zavarovalnice skupne ocene škode po neurju z debelo točo v Beli krajini še nimajo, so pa že začele izplačevati odškodnine. Odpravljanje škode na terenu bo trajalo še nekaj časa.
6
Nevihte povzročale težave v Pomurju. Do sobote naj jih ne bi bilo več. Močnejše nevihte so v sredo zvečer povzročile nekaj težav tudi v Pomurju, voda je zalivala kleti stavb, avtomobil je obstal v vodi. Arso novih neviht do sobote ne pričakuje.
5
Foto in video: Neurja so se tokrat znesla nad Zasavjem in Dolenjsko Po državi se pojavljajo številne nevihte. Nekatere izmed njih so že vključevale točo, druge pa po Arsovih podatkih prinašajo veliko verjetnost zanjo.
28
Meteorne vode zalile center Prevalj: "Vse se je zgodilo v 20 minutah" Nevihte in močni nalivi ponekod po državi povzročajo velike težave, na Koroškem, delu Štajerske, pa tudi v Kamniku voda poplavlja ceste in zaliva objekte.
17
Napovedane nevihte. Ponekod močni nalivi. Na Štajerskem in v Pomurju bodo zvečer in v prvem delu noči nastajale nevihte z močnejšimi nalivi, ki lahko vztrajajo dalj časa. Ni izključen niti pojav toče.
26
Letošnji april najtoplejši v zgodovini meritev Letošnji april je v večjem delu države najtoplejši v zgodovini meritev. Temperature so se po podatkih agencije za okolje močno približale majskemu temperaturnemu povprečju.
27
Tako močna otoplitev zelo redka - v 70 letih se je to zgodilo le petkrat V soboto bodo zaradi kombinacije hitrejšega tajanja snega in velike prehodne vodnatosti mogoča manjša razlivanja rek in manjših vodotokov v vzhodni Sloveniji, opozarjajo na agenciji za okolje.
34

Kazalo