Vreme in podnebje
slice
Južna Afrika zaradi suše razglasila nacionalno katastrofo
Suša zajele tudi večje dele na zahodu in jugu države, 13. februar 2018 ob 16:25 Južna Afrika je zaradi ene najhujših suš v svoji zgodovini razglasila "nacionalno katastrofo".
52
Gladina oceanov se dviga pospešeno
85
13. februar 2018 ob 13:35 Povprečna globalna gladina oceanov se ne dviga umirjeno, za tri milimetre na leto, temveč pospešeno, vsako leto za še dodatnega 0,08 milimetra, ugotavlja sveža študija.
Prihaja nova pošiljka snega, najhuje bo med jutranjo prometno konico
21
6. februar 2018 ob 23:29 Ponekod že sneži, ponoči pa se bodo padavine okrepile in od juga razširile nad večji del države.
V Ljubljani 20 cm snega, v Laščah 44 cm. Po nižinah se bo sneg obdržal vsaj 14 dni.
130
2. februar 2018 ob 18:54 Državo je prekrila snežna odeja, ki se bo še odebelila. Največ snega je po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) zapadlo v osrednji Sloveniji, najmanj pa v severovzhodni.
Trumpov odgovor na polarni mraz v ZDA: "Potrebujemo globalno segrevanje"
125
29. december 2017 ob 09:09 Medtem ko je vzhod ZDA zajel polarni mraz, se ameriški predsednik Donald Trump sprašuje, zakaj bi se borili proti globalnemu segrevanju, ko pa bi jim prišlo prav.
Sneg in obilno deževje povzročala nevšečnosti. Reke se bodo razlivale. Ponekod po Sloveniji še vedno sneži, zato se na pot ne odpravljajte brez zimske opreme. Vozne razmere so slabše kot običajno, potovalni časi pa daljši.
8
Božič bo za večino Slovenije zelen Koledarska zima se začenja danes, 21. decembra, trajala pa bo do 21. marca. Vremensko gledano, bodo prihodnji dnevi do božiča mrzli in za večino Slovenije brez snega.
23
V zemeljskih plazovih na Filipinih in v Čilu več kot 30 mrtvih V tropskem neurju, ki je zajelo Filipine, so se na vzhodu države sprožili številni zemeljski plazovi, pri čemer je umrlo 26 ljudi, še 23 pa jih pogrešajo. Medtem je v plazu v Čilu umrlo pet ljudi.
5
Brez elektrike več tisoč odjemalcev, poplavljenih okoli 600 objektov in 700 cest Pristojne sl užbe še vedno odpravljajo posledice ujme na objektih, cestah in električnem omrežju.
35
Obsežne poplave rek, ponekod bodo tudi noč preživeli v strahu Veter bo polagoma ponehal, toda številne vode po državi bodo še naraščale. Agencija RS za okolje je za Gorenjsko, zgornje Posočje in Zasavje izdala oranžno opozorilo pred obsežnimi poplavami.
29
Foto: Silovit veter pustošil po državi, okoli 10.000 gospodinjstev še vedno brez elektrike Močan veter je po vsej državi lomil drevesa in odkrival strehe, nekateri manjši kraji so še vedno odrezani od sveta, čeprav so reševalne ekipe že ves dan na terenu.
63
Sirene v Preddvoru in na Jezerskem zatulile zaradi vetra in podrtih dreves Izrazita odjug a z dežjem že povzroča poplave po državi. Narasle vode so že zalile številne objekte, veter, ki je že odkrival strehe, naj bi se še okrepil.
49
Občutna otoplitev, močan veter in obilne padavine Že danes se bo občutno otoplilo. Močan jugozahodni veter bo ponekod presegal hitrost 100 kilometrov na uro.
27
December bo nadpovprečno hladen Evropo čaka najhladnejši december v zadnjih sedmih letih, saj bo po napovedih različnih vremenoslovcev prva polovica letošnjega decembra neobičajno mrzla, nato bodo sledile za december običajne ...
67
Zaradi napovedanega snega in dežja pričakovane nevšečnosti v prometu Padavine, ki so ponoči najprej zajele zahodno Slovenijo, se bodo razširile tudi nad osrednje kraje.
20

Kazalo