Strele so popoldne švigale zlasti na Koroškem. Foto: BoBo
Strele so popoldne švigale zlasti na Koroškem. Foto: BoBo
Po državi se je popoldne razbesnelo neurje

Ekipa trboveljske nujne medicinske pomoči je v Univerzitetni klinični center Ljubljana odpeljala žensko, ki je bila poškodovana zaradi udara strele. Trboveljski gasilci so imeli delo s črpanjem večjih količin meteorne vode iz kletnih prostorov v več delih mesta.

V Črnečah v občini Dravograd je narasli Hudi potok poplavil cesto in tri stanovanjske hiše, v naselju Vrata pa je v drevo ob stanovanjski hiši udarila strela in uničila električno napeljavo. V Mislinjski Dobravi v občini Slovenj Gradec je v satelitski krožnik stanovanjske hiše udarila strela. Uničila je antensko in del električne napeljave ter poškodovala omet v stanovanjskih prostorih. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je strela pretrgala električni vod na drogu in zanetila požar podrasti, ki se je ugasnil sam. O črpanju vode pa poročajo tudi iz Lenarta, Svetega Jurija ob Ščavnici, Rogašovcev in Mihovcev pri Veliki Nedelji, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.


Tudi jutri mogoče krajevne plohe in nevihte
Ponoči bodo padavine postopno oslabele in do jutra večinoma ponehale. Jutri bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, še bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, najvišje dnevne od 20 do 26 stopinj C.

V torek in sredo bo več sonca, v gorah bo še mogoča kakšna popoldanska nevihta. V četrtek bo spet več oblačnosti, pojavljale se bodo krajevne padavine.

Po državi se je popoldne razbesnelo neurje