Plazove sanirajo, a so zaradi namočenosti tal še vedno mogoči. Foto: Slovenska kronika Foto:
Plazove sanirajo, a so zaradi namočenosti tal še vedno mogoči. Foto: Slovenska kronika Foto:

Plaz, ki se je v Skornu pri Šoštanju utrgal v torek, še vedno ogroža od tri od petih hiš, zato tri družine še ne morejo domov. Drugi dve, pri njihovih hišah je plaz že saniran, pa sta se odločili, da še nekaj dni počakata z vrnitvijo, čeprav je bivanje v teh objektih zdaj že varno.

Plaz sanirajo tudi v Štavberku pri Otočcu, kjer se je ta utrgal okoli 300 metrov nad stanovanjsko hišo. Stanovalci bivajo pri bližnjih sorodnikih.


Še bo deževalo

Petek bo oblačen, ponekod bo deževalo, padavine pa se bodo popoldne krepile. Dnevne temperature se bodo gibale med 12 in 17 stopinjami, na Primorskem bo do 22 stopinj Celzija.

Po podatkih Agencije RS za okolje se bo deževje v petek zvečer znova okrepilo predvsem v vzhodni polovici Slovenije. Do sobote zjutraj bo tam močno deževalo. Pričakovana količina padavin lahko v obdobju od petka zvečer do sobote zjutraj nanese od 25 do 60 litrov na kvadratni meter. V soboto bo dež oslabel, vendar bo do konca dneva padlo še od 10 do 15 litrov dežja na kvadratni meter. Občasno bo rahlo deževalo tudi v nedeljo.