Čeprav se je premier Borut Pahor 11. novembra sestal s predstavniki protestnikov, mu ti niso uspeli izročiti 'štafete norosti', ki naj bi premierju povedala
Čeprav se je premier Borut Pahor 11. novembra sestal s predstavniki protestnikov, mu ti niso uspeli izročiti 'štafete norosti', ki naj bi premierju povedala "da se mora norost z Lafarge Cementom takoj končati". Foto: Eko krog
Zasavci čakajo na Žarnićevo poročilo

Premier je poročilo zahteval po protestu občanov občine Zagorje ob Savi, okoljevarstvenega društva Eko krog in Civilne iniciative Trbovlje, ki so v začetku meseca protestirali pred stavbo vlade.

Žarnić: Eko krog ne bo zadovoljen
Minister za okolje Roko Žarnič je že v sredo dejal, da Eko krog s poročilom najverjetneje ne bo zadovoljen, društvu pa je ponudil sredstva ministrstva za iskanje neodvisnih strokovnjakov. Eko krog je ponudbo zavrnil. Kot je znano, je premier Pahor po srečanju s protestniki 11. novembra obljubil, da jim bo poročilo ministrstva posredoval.

Občani Zagorja: Nehajte sežigati odpadke
Občani, Ekokrog in civilna iniciativa Trbovlje zahtevajo ustavitev sežiganja odpadkov v Lafarge Cementu, poleg tega pa so prepričani, da je dovoljenje, ki ga je ministrstvo za okolje dodelilo Lafarge Cementu, polno strokovnih napak. Zahtevajo, da Lafarge preneha sežigati in preide na do okolju prijaznejša goriva.

Zasavci čakajo na Žarnićevo poročilo