Drnovšek upa, da se bo hrup okoli referenduma umiril. Foto: RTV SLO
Drnovšek upa, da se bo hrup okoli referenduma umiril. Foto: RTV SLO
France Cukjati
Slika iz DZ-ja je mogoča takoj. Foto: RTV SLO

Pokazali bodo tudi lahko, ali bo javna televizija še naprej delovala samostojno, neodvisno in čim bolj kakovostno, meni Drnovšek.Upa tudi, da bo televizija povezovala, ne azdvajala.

Janša: Na vrsti sta vlada in DZ
Premier Janez Janša je dejal, da je bil čas, da Slovenija tudi tu stopi v evropski prostor. Janša je še zatrdil, da je zdaj naloga vlade, da zagotovi vse potrebno, da se zakon uveljavi, nato pa je na potezi DZ, ki bo izpeljal postopke in z njimi omogočil kandidiranje v organe RTVS-ja. Janša tudi meni, da je opozicija z referendumom reševala notranje težave.

Cukjati: Skeptiki se bodo lahko prepričali
Predsednik DZ-ja France Cukjati je vesel, da je zakon končno potrdila javnost. Vesel je tudi, da se bodo skeptiki lahko prepričali, da so bile grožnje s t. i. podržavljanjem javnega RTVS-ja neutemeljene. Zagotovil je, da je slika iz dvorane DZ-ja mogoča takoj.

SLS: Legitimnost zakona še večja
V SLS-u so dan po referendumu prepričani, da je s potrditvijo na referendumu legitimnost zakona še bistveno večja. V sporočilu za javnost so zapisali, da so jih v kampanji negativno presenetila stališča nekaterih poslancev opozicije, ki so zbujali nezaupanje v sposobnost parlamenta, da imenuje nov programski svet.