Valenčičeva je za MMC povedala, da se je za kandidaturo odločila, ker je veliko med ljudmi, kjer vidi, da stanje v državi ni dobro. Foto: www.find.si
Valenčičeva je za MMC povedala, da se je za kandidaturo odločila, ker je veliko med ljudmi, kjer vidi, da stanje v državi ni dobro. Foto: www.find.si

Valenčičeva ob tem preučuje tudi možnost, da bi jo podprla katera izmed strank, kar bi pomenilo, da bi morala zbrati le 3.000 podpisov.

Valenčičeva ima končano srednjo grafično šolo in ima svoje podjetje, v katerem je zaposlena sama. Njena kandidatura za predsednico države "izhaja iz močne vizije nastajajoče stranke LKS - Ljudska kraljevska stranka, ki želi vpeljati v slovenski prostor resnično radikalne spremembe".

To, kar se dogaja pod okriljem zlagane demokracije zadnjih 20 let, namreč nima pozitivnega človeškega karakterja, je zapisala na svoji spletni strani. Pri tem zagotavlja, da nima "stricev iz ozadja, le jasen in svetel cilj pred seboj". Meni še, da je Slovenija nasilno razdeljena na vidno levico in le navidezno desnico, kar pa služi "le uveljavljanju tujih strateških vojaško-političnih interesov ter svetovnih gospodarskih monopolov". Zato je nujno treba odpreti pot in možnost ustvarjalnim ljudem na vseh področjih, je zapisala.

Kopica kandidatov
Poleg Valenčičeve je do zdaj kandidaturo za predsednika države napovedalo še enajst kandidatov. Med vidnejšimi so zdajšnji predsednik Danilo Türk, nekdanji predsednik vlade Borut Pahor in evropski poslanec Milan Zver. V predsedniško tekmo so se podali še Monika Malešič, Artur Štern, Miro Žitko, Fani Eršte, Ladislav Troha, Dušan Egidij Kubot - Totislo, Milan Robič in Miran Šic.