Šolske potrebščine so čedalje dražje. Foto: BoBo
Šolske potrebščine so čedalje dražje. Foto: BoBo

Za potrebščine, vredne 186.000 evrov, je v akciji Rotary kluba darovalo več kot 4.500 ljudi, na pomoč pri zbiranju sredstev pa so priskočili tudi številni podporniki in ambasadorji projekta, Alenka Godec, Rašo Nesterović in Boštjan Gorenc - Pižama, so v sporočilu za javnost zapisali v Rotary klubu Ljubljana 25.

Predaja paketov se je simbolično začela na sklepnem dogodku v Osnovni šoli Trebnje, od koder prihaja kar šestina vseh otrok, ki so vključeni v projekt. Zaradi materialnih težav k pouku brez osnovnih šolskih potrebščin prihaja že vsak deveti osnovnošolec. Največ pa jih je, kot je pojasnila sekretarka Skupnosti centrov za socialno delo Darja Kuzmanič Korva, prav iz Dolenjske ter iz okolice Maribora in Ptuja.

Projekt Stopimo skupaj je že četrta dobrodelna akcija Rotary kluba Ljubljana 25. V preteklosti so zbirali denar za aparate za izboljšanje preživetja prezgodaj rojenih otrok, omogočili so prenovo prostorov za bivanje nedonošenčkov na Enoti za intenzivno nego Porodnišnice Ljubljana, lani pa sredstva namenili za nakup naprave za zgodnje diagnosticiranje prirojenih srčnih napak.