S posnemanjem Martina Lutra želijo, kot pravijo, opozoriti na številne napake v organizaciji in vodenju ŠOU-a, katerega del predstavljajo. Foto: MMC RTV SLO
S posnemanjem Martina Lutra želijo, kot pravijo, opozoriti na številne napake v organizaciji in vodenju ŠOU-a, katerega del predstavljajo. Foto: MMC RTV SLO
Željko Milovanovič
Milovanovič pravi, da so v mreži trenutno najbolj nezadovoljni z aroganco vodstva ŠOU-a. Foto: MMC RTV SLO

S posnemanjem Martina Lutra želijo opozoriti na številne napake v organizaciji in vodenju ŠOU-a, katerega del predstavljajo.

Kot pravi Željko Milovanovič, predstavnik mreže, so trenutno najbolj nezadovoljni z aroganco, ki jo po njihovem mnenju kaže vodstvo študentske organizacije. Ta se, kot je dejal, kaže v tem, da jih predsednik študentskega zbora in direktor ŠOU-a v zadnjih tednih ovirata pri sklicu izrednega zasedanja študentskega zbora, kar se mu zdi nedopustno.

Milovanovič pravi, da določajo, da lahko, če predsednik ne skliče seje, sejo skličejo predstavniki zbora sami, vendar jim osebje ŠOU-a pri tem ni želelo omogočiti tehnične podpore. Mrežo tudi moti, da se je, kot pravi Milovanovič, "ŠOU preveč zbirokratiziral in da je s finančnega vidika neučinkovit. Upravlja s 5,5 milijona evrov študentskega denarja, od katerih skoraj polovico porabi za svoje delovanje. Milovanovič je še prepričan, da ŠOU tudi zato potrebuje korenito reformo.

Spomnimo, Neodvisna študentska mreža je zaradi razveljavitve kandidatur na študentskih volitvah že večkrat javnost opozorila na, kot pravijo, pokop demokracije.

"Izjave neprimerne"
Odzvala sta se v. d. direktorja ŠOU-a v Ljubljani Jani Drnovšek in predsednik študentskega zbora ŠOU-a Aleš Florjančič. Kot je v sporočilu za javnost zapisal zadnji, je iz zahtevka za sklic izredne seje študentskega zbora, ki mu je bil vročen 27. oktobra v poznih popoldanskih urah, razvidno, da je zahtevek vsebinsko nepravilno oblikovan. Kot dodaja, je na osnovi aktov dolžan preveriti vsebino in skladnost zahtevka z določbami poslovnika študentskega zbora v roku petih dni. To bo, kot navaja, tudi storil, sejo pa je, kot zatrjuje, dolžan sklicati le, če je zahtevek popoln.

"Izjave vodstva Neodvisne študentske mreže o neučinkovitem poslovanju ŠOU-a v Ljubljani so neprimerne, saj sem pred nekaj dnevi ravno vodstvu mreže v daljšem osebnem pogovoru predstavil rezultate poslovanja, ki so pozitivni in razvojno naravnani. Ravno moja odprtost in pripravljenost na dialog kažeta, da ne izkazujem nikakršne arogance do zahtev in stališč vodstva Neodvisne študentske mreže," pa je zapisal Drnovšek.