Darij Krajčič je dejal, da je bila njegova odločitev za odstop prenagljena, ker pri njegovem
Darij Krajčič je dejal, da je bila njegova odločitev za odstop prenagljena, ker pri njegovem "eksperimentu" sploh ni šlo za krajo. Foto: BoBo

Njegova odločitev za odstop je bila prezgodnja oz. prenagljena, je novinarjem pojasnil Darij Krajčič, saj se je po njegovih navedbah pokazalo, da v njegovem "eksperimentu", za katerega priznava, da je bil neprimeren, ni šlo za krajo. Krajčič je v svojem poskusu preveril, kaj se bo zgodilo, če iz trgovine, v kateri so ga na blagajni ignorirali, enostavno odnese sendvič.

Za krajo morajo biti izpolnjeni še drugi pogoji, med drugim mora biti izkazan naklep, namen, da se okoristiš, da tajiš, da ne plačaš.

Darij Krajčič o tem, da niso bili izpolnjeni vsi elementi kraje

"Za krajo morajo biti izpolnjen še drugi pogoji, med drugim mora biti izkazan naklep, namen, da se okoristiš, da tajiš, da ne plačaš," je povedal in zatrdil, da vseh teh elementov v njegovem dejanju, ko je iz trgovine odnesel sendvič, pozneje ga je tudi plačal, ni bilo.

Te okoliščine so ga privedle do razmišljanja, ali bi morebiti odstopno izjavo umaknil. To možnost ima do ponedeljka do 12. ure, ko je na dnevnem redu seje DZ -jaseznanitev z njegovim odstopom. O tem bo temeljito razmislil, je pojasnil.

Krajčič: Nihče ne pritiska name

Zatrdil je še, da je pri svoji odločitvi glede odstopa svoboden, čeprav v LMŠ-ju pričakujejo njegov odstop, je Krajčič pojasnil, da poslanska skupina LMŠ-ja oz. nihče nanj ne pritiska. Če se bo odločil ostati poslanec, še ne ve, ali bo ostal v poslanski skupini največje vladne stranke ali ne. Spomnil je, da ga iz poslanske skupine nihče ne more vreči. Možnost pa je, da se umakne med nepovezane poslance. Dodal, je da ima pri svojem razmišljanju o tem, ali naj ostane poslanec ali ne, tako nasprotnike kot zagovornike, na koncu pa je to njegova odločitev.

Če bi bil pri mojem dejanju izkazan element kraje, ne bi imel nobenega pomisleka, da bi vztrajal pri odstopni izjavi.

Darij Krajčič

Vsa sporočila s terena in tudi iz njegovega volilnega okraja so po njegovih navedbah dejansko pozitivna. Pojasnil je, da ga podpirajo in ocenjujejo, da je bila njegova poteza prenagljena, češ da so dobro delali in so dobri obeti tudi za naprej, zato bi bilo škoda, če odide iz DZ-ja.

Dodal je, da ga tudi na cesti ustavljajo in nihče ni rekel karkoli zoper njega v smislu kraje sendviča, pač pa so mu izrazili podporo. "A če bi bil pri mojem dejanju izkazan element kraje, ne bi imel nobenega pomisleka, da bi vztrajal pri odstopni izjavi," je poudaril Krajčič.

Šarec: Če Krajčič ne bo odstopil, bo težko še član LMŠ-ja

V poslanski skupini LMŠ-ja za zdaj zadeve ne komentirajo, premier in predsednik LMŠ-ja Marjan Šarec pa je že povedal, da bo Krajčič težko še član LMŠ-ja, če ne bo odstopil. Šarec sicer verjame, da bo Krajčič temeljito premislil tako o svojem dejanju kot tudi o tem, da je svoj odstop že podal ter kaj bi pomenilo, če svoje napovedi odstopa ne bi uresničil. Dodal pa je, da Krajčiča nihče ne more prisiliti, naj odstopi, saj so poslanci avtonomni.

Krajčič razmišlja o umiku odstopne izjave