LMŠ-jev poslanec Darij Krajčič ne opravlja več funkcije poslanca v državnem zboru. Foto: BoBo
LMŠ-jev poslanec Darij Krajčič ne opravlja več funkcije poslanca v državnem zboru. Foto: BoBo
Sorodna novica Afera sendvič odnesla Krajčiča: "Naredil je nedopustno dejanje, odstop edina možnost"

Poslanec LMŠ-ja Darij Krajčič je ta teden odstopil s funkcije poslanca DZ-ja. Razlog za njegov odstop so predstavili na novinarski konferenci: tatvina sendviča.

V stranki so pojasnili, da so njegovo odstopno izjavo prejeli že v sredo in se z njo seznanili. Prav tako je Krajčič že v sredo svojo odstopno izjavo poslal predsedniku DZ-ja Dejanu Židanu.

Jutro,,,, ko misliš, da te pri teh modelih res ne more nič več presenetiti...pa ukraden sendvič..:)) Pa to ni res ! Kdo nas vodi !!!!
-pina1 2019-02-14 08:00:05
Saj če se res tako mudi lahko na blagajni pustiš dva oli tri € za sendvič in greš.
-blef 2019-02-14 08:32:12
Precej bizarno. Je bila že situacija, ko sem kdaj zelooo dolgo čakal, da se nekdo pri blagajni končno zgane, a sem razmišljal kvečjemu o tem, da bi preprosto odložil stvari, ki sem jih mislil kupiti, in odšel. Ne pa da bi jih odnesel brez plačila, skratka ukradel.
-GoodFella 2019-02-14 08:28:48
Poslanec Darij Krajčič odstopil

Kot da je "luft"
Kot je na torkovi seji odbora DZ-ja za kmetijstvo povedal Krajčič, se je iz parlamenta odpravil v trgovino po sendvič. "Zdaj bom naredil eno samoprijavo," je, kot je razvidno iz magnetograma seje, napovedal. "Čakam tam pri pultu, kjer so se trije ljudje pogovarjali med seboj. Zagotovo sem čakal tri minute," je pojasnil in dodal, da ga niso videli oziroma upoštevali. "Kot da sem tam 'luft'," je bil slikovit. "In potem sem se odločil, da bom preveril njihov sistem kontrole, če kaj odneseš iz trgovine. Prvič v življenju sem to naredil. Šel sem lepo ven in nihče ni pritekel za mano, nihče ni tulil. Torej tudi tam, kjer imajo vse pod videonadzorom in ne vem kaj še vse, gre tu in tam kaj skozi," je pojasnil.

Če ukradeš milijon EUR si junak, če ukradeš sendvič si tat in bedak. Če enega ubiješ si morilec, če ubiješ jih milijon si osvajalec.
-Nikolaj 2019-02-14 09:50:52
Bil je lačen, ker je pojedel zgolj eno jabko, zato je šel v trgovino po sendvič. Tam ga ni nihče vprašal, če bi sendvič plačal, zato ga je preprosto odnesel. Nato pa se je s tem pohvalil na seji parlamentarnega odbora za kmetijstvo.
-Klemen 2019-02-14 07:36:15
Nekaterim gostincem tudi trikrat poveš da bi rad plačal pa ga še kar ni. Jaz bi takrat vedno odšel mirne vesti, vendar drugi jamrajo da to pa ne smeš. Lahko, želel si plačati pa ga ni bilo 10 min. V zanani ameriški verigi mc.d. so imeli včasih, da če si čakal več kot dve minuti, si dobil brezplačno še kozarec coca cole. Za nas itak bolje če je ne pijemo :), se pa vsaj trudijo.
-marko novak 2019-02-14 08:12:51

Da poslanec ukrade sendvič, je seveda nedopustno. Da se s tem na odboru za kmetijstvo še hvali, je res bizarno.

Violeta Tomić, Levica

Partnerji v koaliciji redkobesedni
Koalicijski partnerji so bili ob poslančevem ravnanju in njegovem odstopu ob robu sestanka koalicije redkobesedni. Vodja poslanske skupine SD-ja Matjaž Han je poudaril, da vsaka stranka ravna tako, kot misli, da je prav. Kot je dodal, pa je bil Krajčič zelo dober in izkušen poslanec, z zbranimi mislimi. Zakaj je ravnal tako, kot je, pa Han ne ve. Vodja poslanske skupine DeSUS-a Franc Jurša vseh podrobnosti o tem, kaj se je dogajalo v trgovini, ne pozna. Če bi jih natančno poznal, bi zadevo laje komentiral. Je pa priznal, da se je ob tej novici tudi sam nekoliko nasmejal.

Ker sva sodelovala, poznam dr. Darija Krajčiča osebno. Možakar je izredno inteligenten, korekten, pošten, je pa v določenih momentih ekscentričen, tako da me ta njegova poteza ni preveč presenetila. Žal se očitno ni zavedal, da v politiki stvari tečejo drugače. Škoda.
-Maksimvs 2019-02-14 09:21:34
Če bi vsi poslanci javno priznali svoje grehe, takšne mizerne ali tiste malo bolj zasoljene (tudi takšni sedijo in so sedeli v parlamentu) in bi potem veljali enaki vatli kot za tega Krajčiča, vam povem, da bi parlament ostal brez poslancev. Tako bi se tudi rešili politikov, ki mislijo celo življenje preživeti v državni politiki. Ti so nam naredili veliko večjo škodo, kot pa ta človek, ki ga zaradi kaplje v morju tako hudo peče vest, da to obelodani pred vesoljnim svetom.
-garmond 2019-02-14 09:57:43
Seveda ni lepo, da je ukradel sendvič. Je pa zanimivo to, da so poslanci sposobni dojeti, prepoznati krajo ranga enega sendviča, niso pa sposobni dojeti ali prepoznati kraj, ki presegajo 100 tisoč ali več evrov. Za moje pojme je tudi prekomerno zadolževanje v državnem proračunu kraja, ker se ta dogaja zaradi kupovanja socialnega miru. Nastavljanje nesposobnih ljudi na odgovorna mesta je tudi kraja, itd, itd.
-boroč 2019-02-14 17:37:41
Odstop poslanca zaradi kraje sendviča

SDS bi pričakoval še več odstopov
"Če je za poslance LMŠ-ja kraja družbeni eksperiment, potem je to isti problem, kot ga je prej imel SMC, ki je govoril o moralnih normah, ki pa jih je mnogokrat kršila," pa je v odzivu oster poslanec SDS-a Tomaž Lisec. Kot je navedel za STA, na seji odbora za kmetijstvo kar ni mogel verjeti, s kakšno lahkoto je Krajčič govoril o kraji in to še primerjal z družbenim eksperimentom. Lisec je obenem poudaril, da bi v SDS-u "pričakovali odstop še koga drugega iz vladajoče koalicije, ki ima na hrbtu veliko večje grehe". Odzvala se je tudi poslanka Levice Violeta Tomić: "Da poslanec ukrade sendvič, je seveda nedopustno. Da se s tem na odboru za kmetijstvo še hvali, je res bizarno." V SMC-ju, SAB-u, NSi-ju in SNS-u odstopa Krajčiča in vzrokov zanj niso komentirali.

Pa to ne moreš verjet. Človek s nekaj tisoč evri plače krade v trgovini !! Kar prav da so mu pokazali vrata ! Če sem prav videl, je bil izvoljen v volilnem okraju Mozirje Če prav razumem bodo tam nadomestne volitve..
-Aljaž Matvoz 2019-02-14 08:06:08
Sem se moral prvo uščipniti, da preverim ali je danes prvi april ali štirinajsti februar. Sicer je res bolje da zapusti parlament, ker takšnega je škoda za v politiko. Je bolj pošten in moralen, kot vsi drugi politiki skupaj. Verjamem, da nekateri ne bodo razumeli tega kar sem napisal, takšnim pa pa bog pomagaj.
-nonparel 2019-02-14 09:36:46
Pa saj niti ni problem, da je nekdo ukradel sendvič. Problem je, če za poslance volimo (in na funkcionarska mesta imenujemo) posameznike, ki jim predstavlja traumo stati nekaj trenutkov več v vrsti. In se čutijo poklicane urejati take minorne stvari, kot je dinamika servisiranja razvajenega potrošnika. Taka drža je le znak nizke čustvene inteligence. Tako, da ja. Ni triumf predsednika stranke, da zna tako učinkovito pucati po svojih sobanah. Je njegov debakl, da mora to delati. No, ja. naš debakl.
-ucenec 2019-02-14 08:22:30