Nadzorni svet Vzajemne ima na podlagi nove odločbe agencije osem dni, da razreši upravo. Foto: RTV SLO
Nadzorni svet Vzajemne ima na podlagi nove odločbe agencije osem dni, da razreši upravo. Foto: RTV SLO

V zdravstveni zavarovalnici Vzajemna so potrdili prejem odločbe in zapisali, da bodo dokument najprej proučili in zaprosili za pravna mnenja. O nadaljnjih postopkih bodo javnost obvestili v prihodnjih dneh.

AZN je z odredbo 15. junija od nadzornega sveta Vzajemne zahteval razrešitev obeh članov uprave, Marka Jakliča in Franca Henigmana. Povod za odločitev je bilo neobveščanje nekdanjih zavarovancev Vzajemne in pokojnih o zaprtju računov.

Vzajemna je agenciji odgovorila, da so obvestilo o zaprtju osebnih računov najprej poslali le svojim članom, pozneje pa tudi pokojnim in drugim nekdanjim zavarovancem. Kljub vsemu so v agenciji vztrajali, da Vzajemna ni ravnala pravilno, ker bi morala pokojne in zavarovance konkurenčnih zavarovalnic obveščati istočasno kot svoje zavarovance.

Iz zdravstvene zavarovalnice so še sporočili, da so spoštovali vse odločitve agencije za zavarovalni nadzor, "četudi gre v primeru obveščanja zavarovancev konkurenčnih zavarovalnic ter umrlih za nenavadno in neokusno zahtevo".