Nepovezani poslanec krivdo za
Nepovezani poslanec krivdo za "pomanjkljivost" svoje magistrske naloge pripisuje pomanjkljivemu izobraževalnemu sistemu. Foto: BoBo

Ambrožič je brez naziva magister znanosti ostal, ker naj bi v svojem magistrskem delu skoraj v celoti prepisal diplomsko nalogo študentke ljubljanske ekonomske fakultete Klementine Jezeršek, pri tem pa njenega dela ni navedel med viri.

Očitke o prepisovanju Ambrožič že ves čas zavrača, a ker ga na obravnavo novembra zaradi bolezni ni bilo, svojih argumentov senatu fakultete ni predstavil. Po pritožbi se je senat znova sestal, a Ambrožičevi argumenti niso zalegli, saj je odločitev o odvzemu naslova le potrdil. Poslancu zdaj ostane le še pritožba na senat univerze, potem pa še sproženje upravnega spora na sodišču.

Rad bi nalogo popravil in končal izobraževanje
Nekdanji magister znanosti je po potrditvi odločitve senatorjev fakultete znova dejal, da je njegovo magistrsko delo "šlo skozi" vse predpisane postopke, a ga nihče med nastajanjem in potrjevanjem naloge na morebitne netočnosti ni opozoril. Meni, da je nepravilno citirana naloga (temu ne oporeka) posledica nepopolnega izobraževalnega sistema, ki mu je odobril zagovor naloge, ko ta še ni bila končana. Meni, da ga je z odvzemom naziva doletela nesorazmerna kazen. Sam bi rad popravil pomanjkljivosti v nalogi in primerno zaključil izobraževalni program.

Poslanca, ki je bil izvoljen na listi Pozitivne Slovenije, so septembra zaradi afere iz stranke izključili in zdaj deluje kot samostojni poslanec.