Kam je z denarjem izginil lastnik Trilogije, ni jasno. Foto: EPA
Kam je z denarjem izginil lastnik Trilogije, ni jasno. Foto: EPA

Proti temu po njegovih besedah govori, da je v proces računovodskega nadzora običajno vključeno večje število ljudi, poleg tega pa je šlo za nakazilo v vrednosti 600.000 evrov, ki ga ne more podpisati kdor koli, temveč le odgovorne osebe, ki jih za to lahko pooblasti minister.

Anderlič tudi ne želi, da bi se omenjena zadeva prevalila na pleča davkoplačevalcev. Ministra zato poziva, da pripravi izčrpno poročilo in z njim seznani odbor za obrambo, obenem pa tudi javno pojasni, kdo je odgovoren za nastalo škodo. Kot je še dejal, od ministra pričakuje, da ne bo poskušal dokazati, "da nihče z ministrstva z omenjeno zadevo nima nič".

Na Morsu poteka interno preiskava
Kot je znano, je v javnost v ponedeljek prišla novica, da je Mors podjetju Trilogija v lasti Vladimirja Barte pomotoma nakazal 600.000 evrov, ki pa jih omenjena družba ni vrnila, saj je lastnik izginil neznano kam. Na minstrstvu so povedali, da je minister Karl Erjavec glede tega že odredil interno preiskavo, s katero se bo ugotovilo, kako se je napaka zgodila in kdo je zanjo odgovoren.