Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Na popoldanski seji sveta Onkološkega inštituta Ljubljana sta se članom predstavila kandidata, ki sta se s popolno vlogo pravočasno prijavila na razpis za generalnega direktorja zavoda – trenutni vršilec dolžnosti generalnega direktorja Andraž Jakelj in nekdanja direktorica Splošne bolnišnice (SB) Trbovlje Romana Martinčič.

Sorodna novica Andraž Jakelj imenovan za v. d. generalnega direktorja onkološkega inštituta

Po predstavitvah kandidatov je svet opravil razpravo o izbiri generalnega direktorja, ki je bila zaprta za javnost. Po koncu so člani sveta javno glasovali in za generalnega direktorja soglasno izbrali Jaklja. Njihovo odločitev mora sicer potrditi še vlada.

Svet Onkološkega inštituta Ljubljana je razpis za generalnega direktorja z mandatom štirih let na spletni strani in v Uradnem listu objavil 12. avgusta. Rok za oddajo prijave, h kateri so morali kandidati priložiti življenjepis in program dela ter razvoja bolnišnice, se je iztekel 26. septembra.

Jakelj bo odstopil kot direktor Psihiatrične bolnišnice Ormož

Kot v. d. generalnega direktorja inštitut od konca julija vodi Jakelj, ki je sicer tudi direktor Psihiatrične bolnišnice Ormož. V svoji predstavitvi članom sveta inštituta je napovedal, da bo v primeru izbire za generalnega direktorja s polnim mandatom odstopil z mesta direktorja ormoške psihiatrične bolnišnice.

Jaklja je svet zavoda začasno na čelo osrednje bolnišnice za zdravljenje onkoloških bolnikov imenoval po odstopu nekdanje generalne direktorice inštituta Andreje Uštar. Ta je odstopila kmalu po menjavi vseh članov predstavnika ustanovitelja v svetu zavoda. Razlogi za njen odstop vse do danes javno niso bili pojasnjeni.

Nov vodja Onkološkega inštituta