Želi si, da bi njegova stranka dobila možnost sodelovanja v naslednji vladi. Foto: BoBo
Želi si, da bi njegova stranka dobila možnost sodelovanja v naslednji vladi. Foto: BoBo
Vlada Čuša pri Zelenih zamenjal sin Andrej

Na čelu Zelenih je s soglasno podporo delegatov nasledil očeta Vlada Čuša, ob tem pa povedal, da je po rdečih in belih čas za alternativo.

Po uspešnem sodelovanju pri zbiranju podpisov za nedeljsko zaprtje trgovin so se dogovorili z Zelenimi za skupen nastop na volitvah, do sredine aprila pa naj bi se jim pridružile še nekatere manjše politične stranke.

"Na tak način bomo oblikovali zavezništvo, ki bo temeljilo na podlagi tega, kar že nekaj časa trdim, da so delitve na leve in desne Sloveniji vsiljene, v resnici pa tisti ljudje, ki to počnejo, v ozadju najboljše politično in poslovno sodelujejo," je dejal novi predsednik stranke.

Želi si sodelovati v prihodnji vladi
Pred letošnjimi parlamentarnimi volitvami je Čuš optimist, saj želi graditi na pozitivni energiji in danes prejetem zaupanju stranke. Kot je dejal, ni vprašanje, ali bodo prišli v državni zbor, pač pa le, koliko poslancev bodo imeli.

"Na podlagi tega politični konkurenci pošiljamo jasen signal, da smo pripravljeni na sodelovanje z vsemi, ki jim gre za Slovenijo in imajo dober program, pri tem pa ne bomo gledali, kdo je levi in kdo desni ter kje je kdo bil leta 1945 ali 1990," je dejal Čuš.

Želi si, da bi njegova stranka dobila možnost sodelovanja v naslednji vladi.

Po volitvah so odprti za vse opcije, pri tem pa glede na ankete meni, da SDS ne bo favorit, ampak morda šele tretja stranka, tudi za SD-jem. Vodilnemu v anketah Marjanu Šarcu pa sporoča, da se bodo do sodelovanja z njim opredelili, potem ko bodo videli njegov program. Nekoliko nenavadno je namreč po njegovem mnenju, da v anketah vodi stranka, za katero sploh ne vemo, za kaj se zavzema.

Vlada Čuša pri Zelenih zamenjal sin Andrej