Po anketi POP TV-ja je Pahor tik pred Šarcem po priljubljenosti med vprašanimi. Foto: BoBo
Po anketi POP TV-ja je Pahor tik pred Šarcem po priljubljenosti med vprašanimi. Foto: BoBo

SDS bi po izsledkih ankete prepričal 16,6 odstotka vprašanih, kar je za več kot odstotek manj kot prejšnji mesec. Na drugo mesto bi se z manj kot odstotkom zaostanka uvrstil Šarčev LMŠ (16 %), sledijo Socialni demokrati z 9,2 odstotka podpore.

Stranko Levica podpira 7,6 odstotka vprašanih, peti je SLS (4 %). Nato so se zvrstile stranke SNS (3,8 %), NSi (3,2 %) in Pirati (2,5 %). Na repu sta pristala DeSUS (2,4 %) in Stranka Alenke Bratušek z 1,9 odstotka podpore. Cerarjev SMC je izpadel z lestvice.

Sicer pa 17,5 odstotka vprašanih ne ve, katero stranko bi izbrali, 8,4 odstotka jih ne bi izbralo nobene, 3,2 odstotka vprašanih pa ni želelo odgovoriti.

Visoka podpora vladi

Vlada je med anketiranimi dobila 62,8-odstotno podporo, 25,9 odstotka vprašanih je z njo nezadovoljnih, 11,2 odstotka pa neopredeljenih.

Pahor pred Šarcem

Najbolj priljubljen politik ostaja predsednik republike Borut Pahor, tesno pa mu na drugem mestu sledi predsednik vlade Marjan Šarec, ki mu podpora še raste. Na tretje mesto se je uvrstila evropska poslanka SD-ja Tanja Fajon.

Anketo je na vzorcu 707 državljanov za POP TV opravil inštitut Mediana.