Drago Ščernjavič meni, da ima vodstvo Vzajemne skomine po privatnem lastništvu. Foto: RTV SLO
Drago Ščernjavič meni, da ima vodstvo Vzajemne skomine po privatnem lastništvu. Foto: RTV SLO
Zaposleni Vzajemne nad vodstvo?

Pismo upravi Vzajemne očita nezakonito zbiranje pooblastil za skupščino. Ker po zadnji spremembi zakona o Vzajemni vodstvo in zaposleni ne morejo zbirati pooblastil za skupščino sami, naj bi nekateri že nagovarjali družinske člane zaposlenih in celo podjetja, kjer so zaposleni zavarovanci Vzajemne, naj jim dajo poooblastila za skupščino, za kar naj bi dobili celo plačilo, je poročala TV Slovenija.

Ščernjavič: V ozadju želja po privatizaciji
Tudi sindikati so prepričani, da si skuša vodstvo zavarovalnice na ta način zagotoviti večino pri odločanju in s tem prevlado pri Vzajemni. Kot opozarja sindikalist Drago Ščernjavič, gre pri tem za odločanje o denarju več kot 900.000 zavarovancev.

Kot še meni Ščernjavič, je v ozadju težnja po privatizaciji Vzajemne, zaradi česar bo začel tudi zbirati podpise zavarovancev. 13.500 podpisov namreč potrebujejo, da bi sklicali izredno skupščino, na kateri bi po besedah Ščernjaviča skušali zamenjati vodstvo.

Aver: Inšpekcija ni odkrila nepravilnosti
Sindikalisti namigujejo tudi na poslovne povezave med Vzajemno in prvim možem Agencije za zavarovalni nadzor Mihaelom Permanom. Slednji povezave zanika in zatrjuje, da nima lastnega podjetja, niti ni povezan s kakšnim podjetjem. Prav tako obtožbe v anonimki zanika predsednik uprave Vzajemne Boštjan Aver, ki meni, da v ozadju stoji določena interesna skupina. Poleg tega po njegovih besedah tudi inšpekcija na Vzajemni ni odkrila nobene nepravilnosti.

Zaposleni Vzajemne nad vodstvo?